Kovač: “Split je već sada nadmašio očekivanja”

Kovač: “Split je već sada nadmašio očekivanja”

Izbornik Kovač pohvalio je organizaciju utakmice u Splitu dan prije dvoboja s Talijanima.

Robert i Niko Kovač/Foto: Gettyimages

Za nešto manje od 24 sata reprezentacije Hrvatske i Italije istrčati će pred prazan poljudski stadion u šestom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Hrvatska ima dva boda više, a izbornik Kovač u ovom dvoboju ne vidi izrazitog favorita.

”Ne bi se složio da sutra postoji favorit. Ostajem pri tome da će Italija sutra biti čvrsta i iskusna. Kada uzmemo u obzir tko sve im sve nedostaje, Conte će možda i mijenjati sustav. Pripremali smo se za to na treningu. Sutra je nova utakmica, novi izazov. Ako uđemo u susret kao protiv Norveške, moglo bi nam se odbiti o glavu.”

Izbornik je imao samo riječi hvale za njegovog kolegu na suprotnoj strani koji ima velikih problema sa sastavljanjem momčadi, iako Kovač smatra kako i bez ozlijeđenih igrača, obje momčadi posjeduju jednaku kvalitetu.

“U kvalifikacijama smo pokazali moderno lice. Poštujemo protivnika, ako budemo na razini na kakvoj smo bili na treningu mislim da ćemo slaviti. Što se tiče rezultata, utakmica nam može puno donijeti. Ako rezultat bude onakav kakav ne bismo željeli neće nam to puno uzeti.”

Mandžukić će biti spreman za cijeli susret, a Kovač nije htio otkriti sastav kao što je to napravio pred dvoboj protiv Gibraltara. Hendikep su ozljede Jedvaja, Modrića i Lovrena, ali i Talijani imaju puno vlastitih problema. Za kraj, izbornik je pohvalio domaćinstvo grada Splita.

”Split je nadmašio očekivanja. Došli smo u ponedjeljak, bili na rivi, obišli Dom Maestral. Ne sjećam se kada je travnjak bio u boljem stanju. Hvala svima koji su se potrudili. Nadam se da je ovo početak jedne lijepe priče.”

Dvoboj se igra sutra od 20:45, a Hrvatska drži vodeću poziciju u skupini sa 13 bodova, dva više od Italije i četiri više od Norveške.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.