Kovač: “Strinić je dio reprezentacije, ali nije prvi izbor”

Kovač: “Strinić je dio reprezentacije, ali nije prvi izbor”

Niko Kovač posljednji je put prokomentirao 'nepozvane' za reprezentativni ogled s Norveškom.

Niko Kovač/www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Tjedan dana ostalo je do novih reprezentativnih uzbuđenja. Niko Kovač i njegovi puleni kao napete puške čekaju ogled s Norveškom na Maksimiru, a hrvatski je izbornik pritom itekako svjestan činjenice da su se naši nogometaši konačno dignuli nakon perioda loših igara i učestalijih ozljeda.

“Drugi je dio sezone, kao i obično, prepun tenzija, a to samo po sebi povlači i nešto više ozljeda. Zaredale su povrede Modrića, Olića, Perišića, Vide, Vrsaljka, čak je i Srna bio bolestan”, analizira Kovač za SN. “No, sad je konačno sve pod kontrolom i očekujem da će na pripreme svi stići zdravi. Postupno ćemo ih osvježavati i što bolje osposobiti za utakmicu s Norveškom.”

Posebno je ‘poglavlje’ u izbornikovim razmišljanjima dobio ponajbolji hrvatski nogometaš, arhitekt igre kockastih Luka Modrić. “Sretan sam što je Luka ponovno u punom pogonu, i zbog njega, ali i nas. Modrić je naša ‘zvijezda vodilja’ i bez njega definitivno nismo ista momčad.”

U zemlji sa četiri milijuna nogometnih izbornika teško je ‘izbaciti’ popis koji će biti aklamacijom prihvaćen. Ovoga puta nekima nedostaje Ivan Strinić.

“Nemam problema s tuđim mišljenjima i stavovima, u nogometu je to sasvim normalna pojava. No, kao izbornik imam vlastite ideje i za njih odgovaram. Sve što radim, činim u najboljoj vjeri i tek sam tada potpuno miran sa svojim izborima. Ima još ‘nepozvanih’ i nije u redu stalno raspravljati o onima kojih nema na popisu. To prvenstveno nije pošteno prema onima koji su zaslužili svoje mjesto. Reprezentaciju ne čini samo ovih 25 igrača, već i svi ostali kandidati koji ovoga puta nisu dobili pozivnicu”, istaknuo je Niko.

Istina je kako se Strinić u Napoliju ‘preporodio’ i pruža odlične partije, no Kovač ponovno naglašava: “Naravno da smo ga pratili – poslije dobrih igara došao je i određeni pad, što uostalom nije nimalo čudno s obzirom na to da nije prošao pripreme. Ivan je u krugu kandidata, no ovoga sam puta za poziciju lijevog bočnog odlučio pozvati Pranjića i Leovca. Danijel je bio odličan protiv Italije, kao i Leovac protiv Messija u Londonu, igra konstantno u Rijeci… Ipak, o toj temi više ne želim razgovarati i ovo je zadnji put da to uopće spominjem. U mojim su očima svi oni dio lijepe reprezentativne priče i ne vidim smisao u stalnom pojašnjavanju istih stvari prije okupljanja”, zaključio je hrvatski strateg.

Protiv Norveške sumnje nema – očekuje se samo trijumf. “Pobjedom nad Norvežanima učinili bismo vrlo bitan korak ka plasmanu na Europsko prvenstvo jer bismo se riješili jednog izravnog konkurenta. Moramo biti potpuno koncentrirani – favoriti smo, ali taj status moramo opravdati na terenu – tamo gdje smo stali, u Milanu…”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.