Kovačić: “Ne priznajemo da je Španjolska favorit!”

Kovačić: “Ne priznajemo da je Španjolska favorit!”

Mateo Kovačić i Nenad Gračan najavili su utakmicu sa Španjolskom na Rujevici.

Mateo Kovačić/Foto: HNS/Drago Sopta

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija na Rujevici se priprema za veliki okršaj s vršnjacima iz Španjolske, a izborniku Nenadu Gračanu i njegovim pulenima u pomoć su pristigli iskusni Mateo Kovačić, Alen Halilović i Marko Pjaca.

Gračan je na konferenciji za medije dan prije utakmice u pozitivnom ozračju najavio riječki okršaj. “Španjolci njeguju svoj tipičan domaći stil; žele imati loptu u posjedu i možda tek malo problema imaju u vraćanju u obranu. No, mi imamo generaciju sjajnih igrača koja se može suprotstaviti svima. Pokušat ćemo im stvoriti pritisak od prve minute, a važno će biti nametnuti se, premda su njihovi igrači nositelji igre u španjolskim prvoligašima.”

Naši su reprezentativci svjesni svoje snage, ali prisutna je i određena količina opreza. Zbog ozljeda neće biti Tina Jedvaja i Joze Šimunovića, a iz konkurencije je najvjerojatnije otpao i Marko Rog. “Moramo poštovati protivnika, ali i sami sebe jer jedino tako možemo do pozitivnog rezultata. Sastav će, unatoč svemu, biti opasan. Stvorena je dobra atmosfera, neki su se igrači već upoznali u prošlom ciklusu, a svi su itekako željni nadigravanja sa Španjolcima. Važan motiv bit će i činjenica što ćemo vidjeti na čemu smo, homogenizacija je maksimalna i vjerujemo da možemo iznenaditi.”

Tribine Rujevice mogle bi biti poprilično ispunjene, a kockastima će i navijanje riječkih nogometnih zaljubljenika itekako goditi. “Očekujem podršku, osobito s obzirom na nogometnu atmosferu koja vlada u Rijeci. Ovi dečki zaslužuju potporu, iako igramo protiv momčad s izvrsnim pojedincima”, zaključio je Gračan.

Novinarima se obratio i Mateo Kovačić, veznjak madridskog Reala koji je spremno pristao umjesto na prijateljsku utakmicu A selekcije u Rusiji otputovati sa svojim donedavnim kolegama na put ka smotri najboljih Staroga kontinenta.

“Ne osjećam se kao da sam došao pomoći. Dio sam ove generacije, to su moji dečki, s kojima igram dugi niz godina i počašćen sam što sam ovdje. Jako mi je drago što sam opet s njima, a i u Rijeci, gdje uvijek vlada odlična atmosfera. Vjerujem da će navijači i ovoga puta biti uz nas.”

Mini kockasti u prve su četiri utakmice ostvarili maksimalan učinak protiv Gruzije, Estonije i San Marina, no pravi će test biti tek Španjolci. “Imaju mnogo dobrih igrača u klubovima, dobri su kao kolektiv, dugo su zajedno, a Španjolci uostalom uvijek imaju dobru reprezentaciju. Ne bih nikoga izdavajo”, počeo je Mateo.

“Međutim, i naši dečki igraju fenomenalan nogomet tako da ne priznajemo kako je Španjolska favorit. Imamo odličnu momčad i očekujemo dobru utakmicu”, najavio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.