Hat-trick junak Kovačić: Ovo je početak moje nove ere! Mazzarri: Mateo je dočekao nagradu

Hat-trick junak Kovačić: Ovo je početak moje nove ere! Mazzarri: Mateo je dočekao nagradu

'Dečko se razvija točno onako kako bismo htjeli, a svoje talente stavlja u službu momčadi', pohvalio je Kovačića trener Intera

Nakon 20 mjeseci golgeterske apstinencije, započete onog trenutka kada je stigao na San Siro, Mateo Kovačić dočekao je – tri prvijenca. Prvi golovi pa odmah hat-trick u nogometu je pravi kuriozitet pa nije čudo da je hrvatski veznjak nakon briljantne partije protiv Stjarnana (6:0) bio izvan sebe od sreće.

Gazzetta dello Sport: Konačno pravi Kovačić

Gazzetta dello Sport očekivano je Kovačića proglasila najboljim igračem utakmice protiv Stjarnana. Hrvatski je reprezentativac ocijenjen sa 8,5 uz opasku da je „potvrdio uzbudljiv napredak u igri“ te se „konačno ukazao u punom sjaju“. Novinar Matteo dalla Vite piše da je Kovačić imao istančan pregled igre, vertikalnost u ofenzivi i ubojitost u realizaciji.

Frustracije su bile sve veće

– Već sam bio ljutit sâm na sebe što ne mogu zabiti. Moram priznati da je to bilo doista frustrirajuće. Sjajno je konačno se upisati među strijelce i to na ovakav način. U tome su mi puno pomogli navijači zbog čega sam im jako zahvalan – rekao je Kovačić talijanskim novinarima.

Mladi playmaker vjerojatno nije ni slutio da će tako ubrzano krenuti njegova realizacija želje da mora zabiti najmanje 10 golova ove sezone.

– Nadam se da je ovo početak moje nove ere u Interu. Uvjeren sam da ću ove sezone postati još snažniji. Trener mi uvijek govori: idi u šesnaesterac! Protiv Stjarnana sam to uspio, zato su i stigli golovi. Presretan sam – dodao je 20-godišnji Mateo.

Sve konstantnije igre

Trener Walter Mazzarri poručio je da je ovo logičan korak u Kovačićevom razvoju.

– Dočekao je nagradu za sav uložen trud. Dečko se razvija točno onako kako bismo htjeli, njegove su igre sve konstantnije, a svoje talente stavlja u službu momčadi – komentirao je talijanski stručnjak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.