Kovačić: “U Interu sam sretan, nije tako lako otići”

Kovačić: “U Interu sam sretan, nije tako lako otići”

Evo što Mateo Kovačić misli o svom (eventualnom) odlasku iz milanskog Intera...

Mateo Kovačić okončao je sezonu u milanskom Interu te se okrenuo reprezentativnim ispitima protiv Gibraltara (prijateljski) i Italije (kvalifikacijski).

Mladi hrvatski veznjak svjestan je kako će na Poljudu biti vrlo teško, pogotovo jer će trebati ‘uskočiti’ u cipele arhitekta igre kockastih Luke Modrića. “Idemo po tri boda, pokazali smo da možemo igrati protiv Italije na San Siru. Ne trebamo ih se bojati! Nažalost, nedostaje nam nekoliko igrača, ali opet imamo dovoljno kvalitete i ljude koji ih mogu zamijeniti. Ja ili netko drugi – manje je bitno.”

“Pritisak svakako postoji i s medijske i navijačke strane, ali još ga ne osjećamo. Znamo što možemo i hoćemo, a svaka nam je utakmica bitna – tako i ona s Gibraltarom. Moramo to odraditi najbolje što znamo. Italija se boji nas više negoli mi njih – pokazali smo da smo dobra momčad koja zna igrati, dok se oni dobro brane. Oni imaju još i finale Lige prvaka, mnogi talijanski reprezentativci igraju za Juventus i to im s jedne strane može biti prednost jer su u natjecateljskom ritmu. Nisu imali stanke kao mi, ali i mi smo odigrali ove sezone dosta utakmica tako da možemo reći kako smo spremni”, nastavlja Kova.

Neizbježno je pitanje bilo i ono o eventualnom odlasku sa San Sira u ljetnom prijelaznom roku. “Transfer nije pitanje za mene, nego klub. Prijelazni rok još nije ni počeo, a ja sam sretan u Interu. Vratit ću se na početak priprema, njihov sam igrač i nije tako lako mijenjati sredine. Za sada sam u Interu, a kako će biti – vidjet ćemo”, zaključio je Kovačić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.