Kraj jedne lijepe ispričane priče u Hrvatskoj – europskih sveučilišnih igara!

Kraj jedne lijepe ispričane priče u Hrvatskoj – europskih sveučilišnih igara!

Foto: eug2016

Gotovo 6000 sudionika s više od 400 sveučilišta i visokih škola iz 41 zemlje, natjecalo se u 24 sporta, a zajedno s njima po prvi put su nastupili i parasportaši u plivanju i stolnom tenisu.

Rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin rekao je da su Igre donijele mnogo noviteta Sveučilištu, ali kao najvažniji ističe to da su novi studentski domovi ugostili prve stanovnike. Tako je sveučilišni Kampus oživio na jedan novi način. Nesumnjivo je da se uspjeh igara temelji na entuzijazmu organizatora i trudu volontera.

Potpredsjednik EUSA-e (Europske sveučilišne sportske asocijacije) i ESI-a Haris Pavletić zahvalio je svim partnerima te im prigodno uručio zlatnu, srebrnu i brončanu medalju govoreći da zaslužuju sve tri. Pavletić  priznaje i da je organizacijski tim prethodne tri godine upravo to živio.

Predsjednik EUSA-e Adam Roczek istaknuo je izuzetnu sinergiju svih partnera.  Daniel Montero, predstavnik idućeg domaćina Igara, Coimbre, izrazio je ‘nadu da se vidimo za dvije godine u Portugalu’.

I tako je došao kraj  najuspješnije, najmasovnije i najbolje organizirane Europske sveučilišne igre. Ljestvica je visoko podignuta za portugalsku Coimbru, gdje će se 2018. godine održati iduće igre, četvrte po redu.

Kako je jučer to izgledalo u Rijeci donosimo dašak te atmosfere i zaključujemo motom Igara “Srce vjeruje, um ostvaruje!”

foto: eug2016.com

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.