Kraj: Parma napustila Serie A

Kraj: Parma napustila Serie A

Nakon otkazivanja nedjeljne utakmice kontra Udinesea, nogometni klub Parma napustit će natjecanje u prvom razredu talijanskoga nogometa...

Foto: commons.wikimedia.org

Zbog nagomilanih financijskih problema, a nakon ovotjednog otkazivanja prvenstvene utakmice protiv Udinesea, nogometni klub Parma napustio je natjecanje u elitnom razredu talijanskog nogometa.

“Posljednjih nekoliko dana nismo imali ni vode za tuširanje”, s ogromnom je tugom u glasu izvijestio trener Parmine mlade momčadi, legendarni Hernan Crespo.

Klub je od propasti pokušao spasiti novi vlasnik Giampietro Maneti, no u tome – premda je mnogo obećavao – ipak nije uspio. Parma se nakon 23 odigrana kola nalazi na začelju Serie A, a do kraja će sezone sve njezine utakmice biti registrirane rezultatom 0:3.

Proceduru su pojasnili iz vrhuške Serie A. “Sa sportske strane, pravilo se nije mijenjalo 20 godina. Ako se bankrot proglasi u prvom dijelu sezone, brišu se svi rezultati kluba. No, ako se to dogodi u drugom dijelu sezone, utakmice će biti registrirane s 3:0 u korist suparnika.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.