Krajan: “Atmosfera raste, naboj nas drži… Jedva čekamo…”

Krajan: “Atmosfera raste, naboj nas drži… Jedva čekamo…”

Zahuktava se atmosfera uoči početka Davis Cupa.

Željko Krajan/Foto: facebook.com/DavisCupTennis

“Ne bi bilo loše da Marin zaigra prvi i da povedemo pa bi i Ivo Karlović mogao biti opušteniji u drugom meču”, izjavio je hrvatski izbornik Željko Krajan za Hinu prvog dana tjedna u kojem ćemo dobiti novog pobjednika Davis Cupa.

Izbornik otkriva kako cijela hrvatska teniska reprezentacija, u iščekivanju i pozitivnom naboju, čeka to istrčavanje na teren..

“Atmosfera raste i taj naboj koji nas drži još od polufinala kad smo saznali da ćemo igrati kod kuće. Jedva čekamo da izađemo na teren, da dečki daju svoj maksimum, da imamo potporu s tribina i da probamo napraviti taj povijesni rezultat za Hrvatsku još jednom”, rekao je Krajan koji  smatra kako bi povratnik  Ivo Karlović mogao odigrati povijesnu ulogu…

“Reagira kao da je to oduvijek, kao da nije povratnik, nego kao da je svaki meč bio ovdje. Ništa se se nije promijenilo, sve je isto. Atmosfera u momčadi je na vrhuncu. Tu je da nam pomogne koliko zatreba. Svi znamo koliko je jak, koliko je dobar i koliko nam je bitan u ovoj ekipi.”

Karlovićev povratak potaknut je nakon što je Borna Ćorić završio na operaciji koljena te je bilo nemoguće procijeniti hoće li biti spreman za finale. “Ćorić je tu, ali nitko ne može znati u kakvom je stanju nakon višetjedne stanke”, kaže Krajan pritom dodajući:  “Mislim da će odigrati svoj nivo, ako ga stavim u momčad.”

Posljednji su se reprezentaciji priključili Marin Čilić i Ivan Dodig, sudionici završnog ATP turnira u Londonu, a o njihovoj pripremi i spremnosti: Dobro će im doći što su odigrali par mečeva u dvorani, na podlozi koja nije ista, ali je slična. Dobro će im doći ovih četiri, pet dana koji su pred nama, ali ova će im tri meča koja su odigrali jako puno značiti za ovaj tjedan i ovaj vikend.”

Za kraj Krajan poručuje i poziva: “Treba dati podršku dečkima od prve minute. Početak je bitan i publika mora biti spremna bodriti naše igrače.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.