Krajan: “Kraljevo je bilo sjajan domaćin, a srbijanski igrači nemilosrdni protivnici”

Krajan: “Kraljevo je bilo sjajan domaćin, a srbijanski igrači nemilosrdni protivnici”

Hrvatski izbornik Željko Krajan svjestan je kako se protiv Srbije, bez najboljih igrača, nije moglo učiniti ništa više. Konačan je rezultat - 5:0.

Željko Krajan i Borna Ćorić/Getty Images (arhiva)

Hrvatska je u pet mečeva Davis Cup susreta protiv Srbije osvojila tek dva seta te će se u rujnu boriti za ostanak u prvoj jakosnoj skupini najjačeg momčadskog teniskog natjecanja na svijetu.

Hrvatski izbornik Željko Krajan nije bio potpuno razočaran, svjestan da bez najvećih vedeta više nismo niti mogli. “Konačan rezultat 5:0 ne zvuči baš najljepše, ali nismo imali šanse napraviti išta više. Nadali smo se kako Đoković ipak neće igrati, ali sve je ostalo tek na nadi. Srbija je bila sjajan domaćin, a njezini igrači nemilosrdni protivnici.”

Jedini susret u kojem su tinjale kakve-takve šanse za osvajanjem barem boda bio je (nesretni) meč Borne Ćorića protiv Viktora Troickog.

“Niti u jednom drugom trenutku, osim Bornina meča s Viktorom, nismo bili blizu čak ni osvajanju seta. Srbija je zasluženo slavila, bila je ipak prejaka. Pozitivno je bilo što je Ćorić iskusio teret ‘prvog reketa’, a od njega uostalom nitko nije ni očekivao da dobije sve mečeve, osobito što bi – da je situacija bila drukčija – zadnji dan igrao protiv Novaka. No, sama situacija nije mu bila laka i bolje da je to iskusio sad nego kasnije. Dobro je i što je Draganja odigrao još jedan meč u parovima, a nadamo se da će se što prije vratiti Dodig kako bi mogli igrati zajedno.”

Hrvatska će svoga sljedećeg suparnika saznati tek u srpnju. “Bilo bi sjajno da budemo domaćini, jer posljednjih godina to nekako nije čest slučaj. Ako želimo nastaviti nastupe u Svjetskoj skupini, moraju igrati najbolji igrači, stoga bi bilo dobro da se odazovu Marin i Ivan.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.