Krajan: “Ne bi bilo loše da Ćorić otvori”

Krajan: “Ne bi bilo loše da Ćorić otvori”

Hrvatski izbornik Željko Krajan osjetio je atmosferu koja naše tenisače očekuje u Kraljevu...

Željko Krajan/Foto: Gettyimages

Stanovnici Kraljeva danas su mogli svjedočiti ‘beta’ verziji onoga što ih uskoro iščekuje na Davis Cup susretu između Srbije i Hrvatske.

Organizatori su, naime, otvorili javnosti vrata srbijanskoga treninga, a atmosferu kakva iščekuje naše tenisače prokomentirao je i hrvatski izbornik Željko Krajan.

“Sad smo već mogli vidjeti kakva nas atmosfera očekuje. Sigurno će biti bučno, ali vjerujem – fer i korektno navijanje. Organizacija je sjajna, odlično se osjećamo u Kraljevu, svi se brinu o nama i moram priznati da se ovako već dugo nismo osjećali na nekom gostovanju”, oduševljen je Krajan.

Ždrijeb mečeva bit će održan u četvrtak u 13 sati, kada će biti i službeno potvrđeno tko će otvoriti meč 1. kola Svjetske skupine.

“Svejedno nam je tko će zaigrati prvi, ali možda bi bilo najbolje da otvori Borna. Ipak bi mogao imati veće šanse protiv Troickog negoli Delić protiv Đokovića. Novak nije igrač koji se ne može nositi s pritiskom ako rezultat bude 1:0 za nas.”

Svoje je šanse u prvome meču prokomentirao i Ćorić: “Viktor trenutačno nije na vrhuncu što se tiče plasmana na ATP ljestvici, no u samo se godinu dana popeo za oko 50 mjesta i to nešto znači, jer takvo što rade samo najbolji. Jako dobro igra, ali i ja sam u odličnoj formi. Iskusniji je, no ja sam mlađi i apsolutno željan dokazivanja.”

Mate Delić trebao bi, dakle, na teren izaći protiv prvog srbijanskoga reketa.

“Sve što mogu je opušteno ući u meč, bez ikakvog pritiska. Zna se da je Nole jedan od najboljih tenisača svih vremena, od njega se mnogo očekuje, ali i moja je forma u usponu. Nadam se da će se u meču to primijetiti.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.