Kutak sveučilišnih igra EUG Zagreb-Rijeka 2016

Kraljevi i kraljice šaha okrunjeni medaljama na sveučilišnim igrama

Kraljevi i kraljice šaha okrunjeni medaljama na sveučilišnim igrama

Nakon pet dana borbe s kraljevima i pijunima, Europsko sveučilišno prvenstvo u šahu dobilo je svoje pobjednike.

Foto: eug2016.com

hrki-sah-170x167U ženskoj konkurenciji zlatnu medalju za Sveučilište u Beogradu odnijela je Adela Velikić koja je pobijedila u 7 rundi, a jednu je završila sa izjednačenjem. Šahom se bavi desetak godina i tri puta je  nastupila kao reprezentativka za Republiku Srbiju.

Drugo mjesto odnijela je Baira Kovanova s Uralskog državnog rudarskog sveučilišta, a treće Jovana Erić sa Sveučilišta u Beogradu. Kovanova je u prvih nekoliko kola vodila i neki su ju smatrali favoritkinjom za prvo mjesto.

‘Mislio sam da će ona pobijediti, ali u šestom i sedmom kolu situacija se preokrenula’, rekao je velemajstor Alojzije Janković koji je tehnički delegat i organizator natjecanja u šahu.

U muškoj konkurenciji prva dva mjesta osvojili su Hovhannes Gabuzyan i Zaven Andriasian s 8,0 i 6,5 bodova za Armenski državni institut fizičke kulture koji je nakon 4. kola prešao u vodstvo, dok se za treće mjesto sa 6,5 bodova uspio izboriti Maksim Chigaev s Uralskog državnog rudarskog sveučilišta.

U ekipnom natjecanju prvo mjesto u ženskoj konkurenciji odnijele su Velikić i Erić, a drugo i treće Kovanova i Travkina te Orehek i Leonardi sa Sveučilišta u Ljubljani.

‘Armenci su očekivano pobijedili’ ,kaže sedmi velemajstor u Hrvatskoj, A. Janković. Odnijeli su i ekipnu zlatnu medalju, dok je drugo mjesto zauzelo Uralsko državno rudatsko sveučilište, a treće Sveučilište u Beogradu.

Adela Velikić i Jovana Erić istaknule su dobru kvalitetu na turniru te da su im ove Europske sveučilišne igre odlično iskustvo s čime su se složili i Vladimir Luković te Miloš Stanković.

Foto: eug2016.com

Foto: eug2016.com

Rezultate natjecanja mogu se pogledati ovdje, a detaljan raspored daljnih zbivanja na igrama može se pronaći ovdje .

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.