Kramarić: “Mandžukić i ja smo kliknuli”

Kramarić: “Mandžukić i ja smo kliknuli”

Andrej Kramarić odlično se osjeća na terenu zajedno s Marijem Mandžukićem...

Andrej Kramarić ponovno je proigrao! Vijest je to koja je razveselila mnogobrojne pristaše kockastih, a rezultat je tek – prirodnog slijeda događaja.

Sjedeći na klupi u engleskom Leicesteru, 29-godišnji Zagrepčanin prelomio je odluku o promjeni sredine, a taj se potez zasada pokazao kao puni pogodak.

Od početka ove godine u majici Hoffenheima nastupio je 19 puta i postigao 10 golova (uz četiri asistencije); za usporedbu, u dresu lisica u 365 dana ukupno je prikupio 11 nastupa, a u strijelce se upisao samo četiri puta. Odlične igre prezentirao je Krama i u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, osobito kontra Finske u Tampereu.

“Mandžo nije stigao platiti rundu, siguran sam da će ispuniti svoju obvezu na sljedećem okupljanju”, smije se Andrej, odgovarajući na pitanje je li jedini kockasti strijelac protiv Finske platio piće s obzirom na to da je Kramariću ‘oteo’ čisti pogodak.

Negdašnji ofenzivac Dinama i Rijeke trenutačno je, kako otkriva portal Goal, najbolji asistent u Europi ako se u računicu uzmu domaće prvenstvo i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. “Nekad se govorilo da sam jedan od najboljih europskih strijelaca, a sada sam najbolji asistent. Nije loše, samo da sam u nečemu među najboljima.”

Ante Čačić odlučio je Kramarića koristiti iza Mandžukića, kao povučenog ili lažnog napadača, što je – barem zasada – donijelo ploda. “Nikada nisam bio klasični napadač i moram priznati da mi ova pozicija jako odgovara. Prvi sam put u dvije utakmice zaredom dobio neku značajniju minutažu i bilo je odlično. Mandžukić i ja baš smo kliknuli”, zaključio je u razgovoru za 24 sata.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.