Kramarić: “Molde je jako ozbiljan protivnik”

Kramarić: “Molde je jako ozbiljan protivnik”

Mirko Kramarić misli da je Molde kvalitetna momčad...

Igrači Dinama na treningu/Foto: facebook.com/dinamo

U Norveškoj igra tek jedan hrvatski igrač. Riječ je o nekadašnjem članu Dinama Mirku Kramariću, koji je za Sportske novosti analizirao Molde, protivnika Dinama ako prođe Folu Esch. Od sedme godine je Kramarić bio u mlađim kategorijama Dinama. Prije sedam godina poslan je na posudbu u Lokomotivu i više se nije vratio u Dinamo jer je stigla teška ozljeda koljena. Igrao je dvije godine u Interu i kratko u Istri 1961, a trenutno je u dobi od 26 godina član Haugesunda.

Izjavio je: “Molde je mnogo ozbiljniji od Fole Esch, a znamo kako je Dinamo odigrao protiv najbolje momčadi Luxemburga u prošloj sezoni. Dinamo je bolji od Moldea, ali mora imati odgovarajući pristup. Ako ih podcijeni, Molde će u play off Lige prvaka. Trenutno je Molde u krizi, no to je samo splet okolnosti. Kriza nikako ne znači da su loši. Trebali su uvjerljivo dobiti neke utakmice, ali nisu imali sreće.”

Nastavio je: “Rosenborg je najbogatiji klub u Norveškoj, no ne može protiv Moldea jer aktualni prvak ima dužu klupu i veću kvalitetu. Odlično biraju nove igrače, nekoliko godina imaju momčad na okupu i zato imaju veliko zajedništvo. Odlični su tehnički i sjajno su pripremljeni.”

Zaključio je: “Najbolji igrač je Martin Linnes, desni bek koji može odigrati i krilo. Standardan je u reprezentaciji Norveške. Također me impresionirao napadač Kamara, kojeg su posudili iz Austrije Beč. Navijači nisu preglasni i ne daju igračima dodatni poticaj. No, umjetna trava bi mogla biti problem Dinamu jer se treba naviknuti na veliku brzinu lopte. Dinamo sigurno ima kvalitetnije pojedince, no sve ostalo je na strani Moldea: forma, dobar početak u Europi i sjajna atmosfera u momčadi. Ako Dinamo ne shvati ozbiljno te utakmice ispast će.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.