Kranjčar: “Ne vraćam se u Hrvatsku uzimati mjesto mladima”

Kranjčar: “Ne vraćam se u Hrvatsku uzimati mjesto mladima”

Niko Kranjčar ipak se neće vratiti na hrvatske travnjake...

Niko Kranjčar/Getty Images

Niko Kranjčar konačno je prekinuo medijsku šutnju uslijed spekulacija da bi karijeru vrlo skoro mogao nastaviti na HNL travnjacima. Bivši (i povremeni) hrvatski reprezentativac u ljetnom je prijelaznom roku dres engleskog QPR-a zamijenio onim kijevskog Dynama, no ni ta opcija Kranjčaru mlađem nije bila prva na listi želja. Bolja se solucija na koncu ipak nije uspjela ispregovarati.

“Bilo je ponuda iz Hrvatske, ali ne planiram tamo završiti karijeru. Hrvatska je liga za mlade koji se trebaju pokazati i dokazati, izboriti transfer u Europu… Zašto bih uzimao mjesto nekom mlađem? U Europi ću ostati do kraja karijere”, kazao je.

Komentar su ‘izvukli’ i posljednji rezultati nacionalne selekcije. “Neočekivano mi je kako smo prošli protiv Norveške i Azerbajdžana- Bili smo favorit skupine, uz Italiju, a sada moramo loviti rivale. Ipak, vjerujem da ćemo proći sve prepreke i plasirati se u Francusku”, optimističan je veznjak.

U kijevskom Dynamu, pak, Kranjčara očekuje ponovno dokazivanje i borba za minutažu u momčadi Sergeja Rebrova. “Sigurno će mi biti potrebno određeno vrijeme da se upoznam s ostatkom momčadi, a i nisam sto posto spreman. Ne znam u kakvoj sam točno situaciji, ali najvažnije će biti slijediti upute trenerskog osoblja i dobro raditi. Rebrov vidi koliko mogu biti koristan momčadi. U prvoj je prijateljskoj utakmici tražio da vodim igru, imam loptu u nogama i budem spona između obrane i napada. U toj sam se ulozi sjajno osjećao. Još treba vidjeti hoću li igrati u Ligi prvaka, sve će ovisiti o meni i razini igre koju budem prezentirao. U momčadi sam dobro primljen, i navijačima i suigračima drago je da sam ovdje, a i meni je lijepo u Kijevu”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.