Kreće druga faza prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo

Kreće druga faza prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo

U četvrtak 16. studenog počinje druga faza prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo 2018. godine na kojem će sudjelovati i hrvatska nogometna reprezentacija.

foto: http://www.fifa.com/worldcup

U četvrtak 16. studenog počinje druga faza prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji na kojem će sudjelovati i hrvatska nogometna reprezentacija.

Prodaja počinje u 10 sati po hrvatskom vremenu i to po principu ”tko prvi – njegova ulaznica”. Ova faza odvijat će se u realnom vremenu, točnije potvrda o kupnji dobiva se odmah bez ikakve lutrije, a trajat će do 28. studenog.

Ulaznice će biti moguće kupiti na tri načina. Za određenu utakmicu iz skupine, premda je ždrijeb tek prvog prosinca, zatim za određeni stadion, te za određenu reprezentaciju. Moći će se prijaviti za kupnju najviše četiri ulaznice, a one će se prodavati na stranici www.fifa.com/tickets.

Prva faza je trajala od 14. rujna do 12. listopada i prodano je 622 117 ulaznica pri čemu je 57 posto ulaznica otišlo u ruke ruskih navijača. U prvoj rundi su stigle prijave za 3,49 milijuna ulaznica pa je odlučivala lutrija.

“Iznimno smo zadovoljni pozitivnom reakcijom ruskih, ali i stranih navijača. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo se bliže kraju i sad očekujemo još veću navalu na ulaznice,” poručio je prvi čovjek FIFA-ina odjela za ulaznice Falk Eller.

Do početka Svjetskog prvenstva održat će se još jedna faza prodaje ulaznica koja će također biti podijeljena u dva djela. Od 5. prosinca do 31. siječnja sljedeće godine, te od 13. ožujka do 3. travnja 2018. FIFA je osigurala i prodaju ulaznica u ”posljednjoj minuti”, između 18. travnja i 15. lipnja 2018. godine.

Cijene ulaznice se kreću od 87,5 do 917 eura. Ulaznice posebne, četvrte kategorije bit će osigurane za ruske državljane, a njihove cijene iznosit će od 18 do 102 eura.

Svi navijači koji će putovati u Rusiju moraju podnijeti zahtjev za FAN ID, besplatni službeni identifikacijski dokument koji zahtijevaju ruske vlasti.

FAN ID uključuje pogodnosti kao što je bezvizni ulazak u Rusku Federaciju, kao i besplatnu upotrebu javnog prijevoza na dan utakmice.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.