Kreće još jedan Ramljak: “Naša je škola veliko bogatstvo”

Kreće još jedan Ramljak: “Naša je škola veliko bogatstvo”

Modri igraju utakmice protiv Maccabija, Olympiacosa i Cagliarija.

Foto: GNK Dinamo

Nakon završetka sezone na redu je Memorijalni turnir Mladen Ramljak.

Turnir će se održati od 4. do 7. lipnja, a glavne će uloge preuzeti kadeti odnosno juniori, a ovogodišnji turnir najavio je Mario Cvitanović i dvije mlade nade, Matija Fintić i Ivan Božić.

Najprije se okupljenima obratio direktor kluba Tomislav Svetina kako bi zahvalio svima koji drže turnir na nogama.

Prije svega bih se zahvalio svim djelatnicima, trenerima i igračima u nogometnoj školi na sjajnoj sezoni. Naša nogometna škola godinama slovi za jednu od najboljih u svijetu, ali rekao bih da je ove sezone polučila fantastične uspjehe i dodatni iskorak. Naši kadeti su osvojili duplu krunu bez izgubljenog boda s 30 pobjeda u isto toliko utakmica, a zadnjih pet kola su igrali s mlađom generacijom. Mislim da je to najbolji mogući odgovor na pitanje “zašto je na Europskom prvenstvu bilo toliko igrača iz Dinama?” Jer su najbolji… Pioniri su osvojili duplu krunu, a sve selekcije su u svojim godištima prve. Ovi dečki koji sjede tu će sutra igrati na Ramljaku, a za godinu-dvije na Maksimiru i volio bih kada bi dobili status kakav zaslužuju. Naša škola je veliko bogatstvo za Dinamo i hrvatsku reprezentaciju.

Zatim je trener mladih Modrih rekao par riječi: “Ovaj turnir ima veliku tradiciju i znamo koliko je snažan, a mi imamo momčad koja je spoj juniora koji imaju nešto više iskustva i kadeta koji su ostvarili sjajne rezultate. Žao mi je što ne možemo prezentirati sve igrače jer ih imamo puno i morali smo se odlučiti za 20-ak koji će iznijeti ovaj turnir. Oni koji nisu u kadru su također dio ove priče i njima se također želimo odužiti dobrim nastupom. Dinamo je klub koji priznaje samo uspjehe, ne priznaje se jučer nego samo sutra i ono što nas čeka u budućnosti.”

Matija i Ivan su dodali kako im je čast igrati na ovakvom turniru: “Velika mi je čast igrati na Ramljaku i nadam se da će nas što više ljudi doći gledati i bodriti. Svake godine sam gledao Ramljak s tribina i navijao za Dinamo, uvijek je odlična atmosfera i nadam se da će tako biti i sada kada imam privilegiju igrati.

Modri igraju utakmice protiv Maccabija, Olympiacosa i Cagliarija.

Trener smatra kako ima dosta širok kadar igrača: “Imamo igrače koji su 97. godište kojima smo dodali one koji su 98. koji su sada bili na Europskom prvenstvu i Matiju koji je došao iz B momčadi. Želimo pokazati publici što imamo i to ne samo jednu nego dvije generacije i zapravo iskoristiti ovaj turnir kao pripremu za iduću sezonu.

Dinamo će na Ramljaku predstavljati sljedeći igrači: Patrik Gujić, Adrian Šemper, Matteo Tomiček, Andrej Bešlić, Matej Hudećek, Filip Benković, Branimir Kalaica, Tin Kulenović, Vinko Soldo, Ivan Vujica, Borna Sosa, Petar Botica, Luka Pasariček, Maks Slunjski, Bruno Karoglan, Mihovil Rašić, Nikola Moro, Sanjin Lelić, Marko Žuljević, Davor Lovren, Ivan Božić, Domagoj Colarić, Marijan Čabraja, Josip Brekalo, Karlo Plantak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.