Kreće nikad jači stolnoteniski Zagreb Open

Kreće nikad jači stolnoteniski Zagreb Open

Još je tjedan dana ostalo do početka stolnoteniskog Zagreb Opena...

Zagreb je od 19. do 23. svibnja domaćin Zagreb Opena, ITTF stolnoteniskog turniru iz Challenge serije na kojem se očekuje nastup 330 natjecatelja iz 44 zemlje. Izbornik hrvatske muške reprezentacije Zvonimir Korenić je izjavio: “Mi smo također iznenađeni ovolikim interesom iz cijelog svijeta. Prva desetorica nositelja na našem turniru su među 50 najboljih igrača na svjetskim listama. Prvi nositelj je 22. igrač svijeta Portugalac Tiago Apolonia. Tu su i Japanac Kenta Matsudaira (27.), njegov sunarodnjak Masataka Morizono (37.), Nijemac Steffen Mengel (31.) i Korejanac Eonrae Cho (40. igrač svijeta).”

Kod stolnotenisačica je još snažnija konkurencija budući da će nastupiti osam igračica od 20 najboljih na svjetskoj rang listi. Šesta igračica svijeta Japanka Kasumi Ishikawa je prva nositeljica, a još nastupaju Ali Fukuhara (Japan, 8.), Mima Ito (Japan, 11.), Hyowon Seo (Koreja, 12.), Jia Liu (Austrija, 16.) i Sayaka Hirano (Japan, 15.).

Hrvatsku će predstavljati Ivana Tubikanec, Tian Yuan i Lea Rakovac. Aktualna prvakinja Hrvatske Tubikanec je izjavila: “Bit će nevjerojatno velika konkurencija i pred nama su neizvjesni mečevi čak i u kvalifikacijama. Mi smo u odličnoj formi. Za Petru Petek znam također da je jako dobro spremljena jer smo zajedno trenirale. Mateja Jeger, Lea Rakovac i Tian Yuan sigurno održavaju formu sa Svjetskog prvenstva. Kad pogledamo šest prvih nositeljica dolazimo do zaključka da je pred nama pravo malo Svjetsko prvenstvo.”

Direktor turnira Renato Čengić najavio da je da Hrvatsku u konkurenciji juniora i seniora predstavljati 34 natjecatelja. Najbolje plasirani na svjetskoj listi je Tan Ruiwu, koji se nalazi na 17. mjestu. Andrej Gaćina će zbog ozljede propustiti i ovo natjecanje. Početak je 19. svibnja u 9 sati. Mečevi se igraju na 15 stolova Velike dvorane Doma sportova, a ulaz je besplatan. U subotu 23. svibnja od 14:30 do 17 sati su na rasporedu. Proračun turnira je milijun kuna uz nagradni fond u iznosu 35 tisuća dolara.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.