Kreće pomama za organizaciju sljedećih Europskih igara

Kreće pomama za organizaciju sljedećih Europskih igara

Sedam gradova želi organizaciju Europskih igara 2019. godine...

Logo

Prve Europske igre nisu još ni službeno okončane, a već su krenula nagađanja gdje će se održati sljedeće. Baku je, u mnogim aspektima, zadovoljio – premda bi se prije trebalo kazati kako je uspio utoliko što je ‘opravdao’ sam koncept igara (mladih) sportaša iz cijele Europe.

Odluka o domaćinu 2019. godine trebala bi biti poznata vrlo skoro, a nakon što je od kandidature ipak odustala Nizozemska, predsjednik Europskih olimpijskih odbora (EOC) Patrick Hickey otkrio je da su se pojavile i dvije nove mogućnosti, uz pet već poznatih država i gradova zainteresiranih za organizaciju EI-a.

“Nakon što se Nizozemska povukla, počeli smo pregovore s drugim kandidatima. Pet gradova je ujedno htjelo i prvo izdanje, a sad smo dobili i dva nova. Budućnost Europskih igara, dakle, nije ugrožena”, poručio je Hickey.

“Baku je opravdao sva očekivanja. Znamo da u plivanju i atletici nemamo najbolje sportaše i sportašice, ali zato je konkurencija u ostalim sportovima praktički na razini olimpijskih igara i europskih prvenstava”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.