Kreću kvalifikacije: Stanković i društvo danas protiv Turske

Kreću kvalifikacije: Stanković i društvo danas protiv Turske

Hrvatska futsal reprezentacija utakmicom protiv Turske započinje u Dubrovniku put plasmana na Europsko prvenstvo 2016. u Srbiji.

Mato Stanković/Foto: hns-cff.hr - Drago Sopta

Hrvatska futsal reprezentacija, pod stručnim vodstvom izbornika Mate Stankovića od danas kreće u realizaciju cilja ostanka u elitnoj skupini svjetskih futsal majstora i plasmana na Europsko prvenstvo 2016. u Srbiji.

U skupini sa Turskom, Armenijom i Slovačkom Hrvatska puca samo na prvo mjesto, koje izravno vodi na europsku smotru. Imat će momci i dodatan motiv, potvrđeno je iz Hrvatskog nogometnog saveza kako će za plasman u Srbiju svaki reprezentativac dobiti 15 tisuća kuna premije.

“Za ovaj se turnir pripremamo već šest mjeseci i u tom je razdoblju bilo mnogo rada, igrali smo s dosta protivnika i odradili nekoliko jakih gostovanja. Sada smo kao studenti prije ispita, nedostaje nam dan-dva, no unatoč tome vjerujem u dobar rezultat”, rekao je naš izbornik.

“Želio sam da prvo igramo protiv Armenije jer će Turci na otvaranju biti maksimalno motivirani. Indivudalno su jaki, agresivni su i dosta će toga ovisiti o sudačkom kriteriju. Dovoljno upozorenje svima koji sumnjaju u njihovu snagu i kvalitete jest utakmica protiv Italije koju su izgubili unatoč vodstvu i odličnoj igri”, ističe Stanković.

Velika očekivanja ima i kapetan Ivo Jukić: “Objektivno smo bolji i od Armenije i Turske i sve bi trebalo ovisiti o našoj motivaciji i pristupu. Vjerujem u pobjedu, a veseli me i odlična atmosfera u reprezentaciji”, najavljuje Jukić.

Hrvatska će danas (četvrtak) na teren istrčati protiv Turske u 20 sati (prije toga svoj će susret odraditi Slovačka i Armenija), u subotu će Jukić i co. u istom terminu igrati protiv Armenije (drugi par: Turska – Slovačka), dok su posljednjeg dana na rasporedu ogledi Armenije i Turske te Hrvatske i Slovačke (18.30 sati).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.