Krenula je nova sezona Axa kupa

Krenula je nova sezona Axa kupa

Prvog vikenda lipnja se započela još jedna sezona AXA kupa koja se ujedno boduje kao MTB Županijsko prvenstvo Istre na već sada kultnoj stazi u Režancima nedaleko Svetvinčenta. Iako su prognoza i lagana kišica uoči utrke bile `tvrdoglave´, našlo se osamdesetak zaljubljenika u MTB koji su svojom energijom rastjerali oblake i razvedrili nebo kako bi otvorenje sezone prošlo na najbolji način.

Kao po standardu utrka je podijeljena u dva dijela te tako čast da zagrije publiku su imali sudionici MTB Kid’s Kupa na kraćoj stazi, a nakon njih su nastupili oni malo stariji na dužoj zabavnoj stazi koja je malo bila otežana skliskom podlogom. Poznata lica na startu, neka nova, ali i neka koja su nakon nekog vremena se ponovno pojavila na stazama bio je odličan recept za jedno zanimljivo subotnje popodne. Malo rivaliteta i odmjeravanje snaga na prvom kolu su savršena uvertira za nastavak kupa. Najmlađi sudionik je bio Rene Carić u kategoriji U7 u kojoj je i odnio pobjedu, Luka Privrat (KBBXS Adrenalina) je pobjednik ispred klupskih kolega Jakova Unukića i Frana Ravnića u kategoriji U9 dok u starijoj U11 Mateo Sergo (BK MTB Istra Pazin) u Pazin odnosi prvo mjesto pred Leonom Privratom (KBBXS Adrenalina) i Markom Turčićem (BBK Grožnjan). Nicole Fornažar (TK Pula) bila je zastupnica u kategoriji curica U11 i doma odnijela pobjedu.

U drugoj utrci dana AXA kupa nastupio je veći broj sudionika, ali je ukupno najbrži bio Martin Čotar ispred Matka Grujića i Simona Krizmanića. Martin Čotar (BBK Grožnjan) bio je najbrži u kategoriji Master A, Relvis Glavić (BK Novigrad) u kategoriji Master B dok je Mauro Hek (BK MTB Istra Pazin) bio za stotinku brži od konkurencije. U kategoriji Sport je pobjedu odnio Goran Vidas (BBK IstraBike), dok je Matko Grujić (KBBXS Adrenalina) najbrži u kategoriji Elite/U23. Loris Grbić (BK Poreč) završio je utrku kao najbolji junior, a Toni Skira (BBK IstraBike) bio je najbolji mlađi junior. Kadet Roko Kukuljan (BK Grobnik) bio je brži od konkurencije u svojoj kategoriji, dok je domaćin Ivan Peruško (BK AXA) pobjednik u Mlađim Kadetima. Mladi talijan Giorgio Alan Kaltak (Girelli Cicli) pobjednik je u kategorija početnika do 13 godina.

U ženskoj konkurenciji je Mia Duić (KBBXS Adrenalina) bila najbolja u kategoriji U15, dok je Silvia Cindrić (BBK Grožnjan) u kategoriji žene bila najuspješnija.
Domaćin sljedećeg kola je Grad Višnjan, a utrka prema riječima organizatora najavaljenja je za 2. srpnja, a zabave sigurno neće faliti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.