Krešimir Žinić za portal HR: Prije 11 godina na Kantridi revitalizirali smo reprezentaciju svećenika

Krešimir Žinić za portal HR: Prije 11 godina na Kantridi revitalizirali smo reprezentaciju svećenika

- Svaki svećenik sam je podmirio put na Europsko prvenstvo, mi smo entuzijasti. Ima reprezentativaca od Osijeka do Metkovića tako da se ne možemo redovito okupljati, ali igramo puno prijateljskih utakmica, rekao je izbornik reprezentacije svećenika

Reprezentacija hrvatskih svećenika

Hrvatska malonogometna reprezentacija svećenika nastupila je na Europskom prvenstvu u Bjelorusiji gdje je osvojila odlično drugo mjesto. Hrvatski svećenici pokazali su da se odlično snalaze na parketu, tek ih je u finalu zaustavila reprezentacija Poljske 1:2.

Sastav
Za Hrvatsku su nastupili svećenici: Marinko Jelečević, Ivica Mađer, Josip Starčević, Josip Horvat,  TomislavKara Vidović, Josip Matas, Domagoj Matošević, Alojz Ćubelić, Kristijan Stojko, Josip Blažon, Davor Tomić i Dražen Dukić. Reprezentaciju su vodili Krešimir Žinić i Darko Banfić.

– Ovo je bilo osmo Europsko prvenstvo tako da se već zna tko su favoriti. To je Poljska, Portugal, Bosna i Hercegovina i Hrvatska. Ostale ekipe su nešto slabije, tako da kada ove četiri ekipe ne dođu do polufinala to je onda iznenađenje. To se dogodilo sada jer je takav bio ždrijeb, bez nositelja, Bosna i Heregovina u četvrtfinalu izgubila je od Portugala. Bjelorusija je tako ušla u polufinale,  ali objektivno nije mogla parirati, rekao je Krešimir Žinić, izbornik reprezentacije Hrvatske.

– Mi smo u finalu dobro igrali, čak smo poveli 1:0. Nedostajalo je malo koncentracije, ali imamo mladu ekipu koja je dobro igrala. Iduće godine domaćin Europskog prvenstva bit će Austrija. Prvo prvenstvo održano je 2004. godine u Austriji, 2005. u Hrvatskoj, a 2006. u Bosni i Hercegovini. Uslijedila je pauza, a proteklih godina domaćini su bili Portugal, Poljska, Mađarska, Slovenija i Bjelorusija. To je sada jedan prekrasan događaj na kojem se okupi 200 svećenika, rekao je hrvatski izbornik.

– Svaki svećenik sam je podmirio put na Europsko prvenstvo, mi smo entuzijasti. Ima reprezentativaca od Osijeka do Metkovića tako da se ne možemo redovito okupljati, ali igramo puno prijateljskih utakmica, redovito nas zovu na humanitarne akcije. Prvih godina, kada smo se opet okupili, bili smo pravi hit. Igrali smo stalno, kao profesionalci, skoro svaka dva tjedna smo imali utakmicu. Sada je to nešto slabiji ritam. Dolazi novi val mladih svećenika koji znaju igrati nogomet i koje ću priključiti reprezentaciji. Mogu se očekivati samo bolji rezultati. Sigurno će biti još lijepih utakmica i događaja, rekao je Žinić.

Inače, hrvatska reprezentacija svećenika prvi put se okupila 1995. godine, ali onda je zbog objektivnih okolnosti prestala s radom.

– Prije 11 godina, dakle 2003., igrali smo utakmicu protiv kapucina iz Italije na Kantridi uoči posjeta Svetog Oca Hrvatskoj. Bio je to jedan prekrasan događaj i tu smo zapravo revitalizirali reprezentaciju koja je jedno vrijeme bila bez voditelja. 2003. smo ponovo krenuli, ja sam ovlašten da vodim reprezentaciju, Igramo veliki i mali nogomet. Ima svećenika koji se bave različitim sportovima, ali zasad imamo reprezentaciju samo u nogometu, zaključio je Krešimir Žinić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.