Kristijan Đurasek za portal HR nakon utrke u Turskoj: Za postolje je nedostajalo malo svježine

Kristijan Đurasek za portal HR nakon utrke u Turskoj: Za postolje je nedostajalo malo svježine

- Nedostajala je još samo pobjeda u jednoj etapi da upotpuni sliku, ustvrdio je Đurasek nakon utrke u Turskoj gdje je osvojio sedmo mjesto

Kristijan Đurasek

Hrvatski biciklist Kristijan Đurasek, član momčadi Lampre Merida,  vratio se u Hrvatsku nakon sjajnog nastupa na utrci u Turskoj. Sedmo mjesto u jakoj konkurenciji veliki je razlog za zadovoljstvo, posebice kada se uzme u obzir da je za pobjednikom Adamom Yatesom zaostao 45 sekundi, a do postolja je nedostajalo samo šest sekundi.

– Sigurno da rezultat ima vrijednost i pokazatelj je dobrog rada. Očekivao sam  možda i malo više. Vozio sam još dvije utrke u Španjolskoj u kratkom razmaku. Morao sam neočekivano nastupiti na jednoj utrci u Belgiji, jedan klupski kolega je odustao i morao sam uskočiti. To mi je malo poremetilo program, nedostajalo je svježine. Sveukupno gledajući ovo je jako dobar rezultat, rekao je Kristijan Đurasek za portal hrvatskareprezentacija.hr.

– Upravo je taj manjak svježine, ta nijansa, odnijela nekoliko sekundi koje su me u konačnici dijelile od postolja. Startali smo sa Sachom Modolom kao prvim vozačem, ali se loše osjećao, te je odustao nakon druge etape. Nedostajala je još samo pobjeda u jednoj etapi da upotpuni sliku, ustvrdio je Đurasek.

– Turska je sve smo ne ravna zemlja, puna uspona i padova, praktički bez centimetra ravnog dijela. Takav je teren, sve uz more. Naježa je definitivno bila treća etapa u kojoj sam stigao kao osmi, šesta etapa imala je uspon na cilju. Ma sve su etape bile dosta teške, vjetar je stalno puhao, nije bilo mogućnosti za nikakvo opuštanje jer je uvijek postojala mogućnost da se izgubi vrijeme. Nije bilo etapa koje su se mogle jednostavno odraditi, ustvrdio je Đurasek prenosivši dojmove s utrke.

– Biciklizam je u Turskoj podignut na jedan visok nivo. Na utrci nastupaju svjetke ekipe, puno se ulaže. Eurosport je dva sata dnevno prenosio etape, tako se reklamira zemlja i promovira turizam,  utvrdio je hrvatski biciklist kojega ove godine očekuje nastup na Tour de Franceu.

– Sada imam kratki odmor. Nazovimo to odmorom budući da ću i dalje trenirati, a očekuju me i dvotjedne visinske pripreme. Kako stoje stvari odradit ću ih u Italiji, točnije u Livigno, ali nije još sigurno, ovisi o vremenu. Sve je to priprema za Tour de France, ustvrdio je Đurasek.

Na pitanje o najdražoj utrci Kristijan je bez razmišljanja odgovorio.

– Uvijek Tour de France.  Odgovara mi toplije vremena, bolje funkcioniram. Imamo u momčadi Rui Costu kojem trebaju dva, tri pomagača u utrci. Imamo velike ambicije, u optimističnim prognozama to bi bilo postolje, ali očekujemo minimalno plasman u prvih deset. Nikad se ne zna što nas čeka, to je utrka od tri tjedna uz velike napore i svašta se može dogoditi. Ove godine čini se da su neke etape lakše za nijansu i kraće nego na Giru.  Chris Froome je jedan od najvećih favorita ovve sezone, odličan je u kronometru i brdskim etapama i ove godine definitivno najbolje kotira, zaključio je Kristijan Đurasek.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.