Krov stadiona na kojem Hrvatska i Brazil otvaraju SP 2014. neće biti gotov na vrijeme

Krov stadiona na kojem Hrvatska i Brazil otvaraju SP 2014. neće biti gotov na vrijeme

Vijest su potvrdili izvođači radova, kompanija Odebrecht, koja je objavila kako će dio krova biti završen tek nakon Svjetske smotre

Stadion u Sao Paulu/Getty Images

Krov stadiona Arena Corinthians na kojem hrvatska nogometna reprezentacija i Brazil 12. lipnja otvaraju Svjetsko prvenstvo neće biti gotov na vrijeme. Vijest su potvrdili izvođači radova, kompanija Odebrecht, koja je objavila kako će dio krova biti završen tek nakon Svjetske smotre.

Budući da više nema dovoljno vremena za postavljanje posebnih staklenih ploča, koje su trebale biti dodane na krovnu konstrukciju, radovi na krovu su prekinuti i bit će nastavljeni tek sredinom srpnja.

Organizatori tvrde kako prekid radova neće utjecati na gledatelje, međutim prema objavljenim fotografijama čini se kako dio tribina neće biti natkriven.

– Prema projektnoj dokumentaciji nije niti potrebno natkriti sva mjesta na stadionu, poručili su iz lokalnog organizacijskog odbora.

Osim dvoboja Brazila i Hrvatske na Areni Corinthians  igrat će se i utakmice Urugvaj – Engleska (skupina D), Nizozemska – Čile (skupina B), Južna Koreja – Belgija (skupina H), te jedan susret osmine finala i jedno polufinale.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.