Krstulović Opara: “Europsko prvenstvo će biti u Splitu”

Krstulović Opara: “Europsko prvenstvo će biti u Splitu”

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara opovrgnuo je mogućnost neodigravanja utakmica Europskog rukometnog prvenstva u Splitu.

foto: http://www.novilist.hr

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara opovrgnuo je mogućnost neodigravanja utakmica Europskog rukometnog prvenstva u Splitu, odnosno u Spaladium Areni te je odbacio napise koje dovode u pitanje domaćinstvo Splita i nazvao ih tendencioznim.

“Europsko prvenstvo će biti u Splitu i mi ćemo ga ovdje otvoriti, a Grad će platiti najam Spaladium areni onoliko koliko mi smatramo da treba i druga strana neće biti zakinuta,” rekao je Krstulović Opara novinarima u Splitu.

Prema njegovim riječima Grad Split je postigao sporazum sa svojim partnerima.

“Naći ćemo rješenje da svi budemo zadovoljni i nikakvih pitanja o upitnosti Europskog prvenstva nema,” poručio je splitski gradonačelnik.

Komentirao je medijske napise, koji spominju mogućnost da se skupina koja se trebala odigrati u Spaladiumu premjesti u neki drugi grad (Zadar, Osijek…), jer Split još nije potpisao ugovor.

“Neke tendenciozne vijesti i napisi bili su samo u službi pritiskanja mene i zauzimanja boljih pozicija od strane nekih drugih ‘igrača’,” rekao je gradonačelnik.

Po pitanju novca gradonačelnik sebe opisuje kao “tvrdog pregovarača koji ne pristaje na cijene koje Grad ne treba platiti iz proračuna.”

Europsko rukometno prvenstvo održat će se od 12. do 28. siječnja 2018. godine. U gradu pod Marjanom bi se trebale igrati utakmice skupine A, a osim hrvatske rukometne reprezentacije u toj skupini igraju Srbija, Švedska i Island.

Europskoj rukometnoj federaciji (EHF) do ponedjeljka 27. studenog moraju se dostaviti potpisani ugovori sa svim gradovima domaćinima prvenstva, stoga je Splitu upućena požurnica te se pokušava dogovoriti potpisivanje ugovora.

“U zadnjih par dana veliki je pritisak Europske rukometne federacije prema Hrvatskom rukometnom savezu u smislu dostavljanja potpisanih ugovora sa svim gradovima organizatorima Europskog prvenstva. Imamo trenutno problem što iz grada Splita nemamo potpisan ugovor. Naime, mi taj ugovor trebamo do ponedjeljka dostaviti u EHF. Mi smo sa Splitom dogovorili sve uvjete iz ugovora, ali još formalno nismo dobili navedeni ugovor i pokušavamo što prije ishoditi potpisivanje. Prije deset dana je u Gradsko poglavarstvo Splita poslana požurnica da se ugovor potpiše. Nismo još dobili nikakav termin, a mi smo zbog toga morali zaustaviti daljnju prodaju ulaznica jer moramo predati potpisani ugovor da bi se sve nastavilo,” kazao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac ranije u ponedjeljak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.