Kuglanje za slijepe i slabovidne: Hrvatski i slovenski kuglači zajedno se pripremaju za EP

Kuglanje za slijepe i slabovidne: Hrvatski i slovenski kuglači zajedno se pripremaju za EP

Obje su hrvatske momčadi upisale pobjede u pripremnim susretima, a osim ekipnih održani su i dvoboji u novoj disciplini koja će od ove godine biti službena na Europskom prvenstvu, a to je mješoviti par

Foto http://www.in-portal.hr

U Kranju su se održale pripremne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Slovenije u kuglanju za slijepe i slabovidne prije Europskog prvenstva 2014. u Poljskoj.

U muškoj konkurenciji Hrvatske su boje branili Đunđek (560), Milutinović (519), Jelušić (681), Sarapa (649), Štajdohar (709) i Dumenčić (745), koji su srušili ukupno 3.861 čunj dok su kuglači Slovenije srušili 3.828 čunjeva. Kuglalo se 120 hitaca u pune pozicije. Naše djevojke su također igrale, tako su Deša (532), Šerfez (651) i Markešić (716) srušile ukupno 1899 čunjeva, a kuglačice Slovenije 1711 čunjeva.

Obje su hrvatske momčadi upisale pobjede u pripremnim susretima, a osim ekipnih održani su i dvoboji u novoj disciplini koja će od ove godine biti službena na Europskom prvenstvu, a to je mješoviti par (Mix Tandem). U ovoj disciplini nastupaju kuglač i kuglačica iz iste kategorije (B1, B2 i B3). U odigranim dvobojima Hrvatska je bila bolja gotovo u svim kategorijama Mix Tandema, osim u kategoriji B3 u kojoj je nakon dodatnog razigravanja bio bolji slovenski par.

U Mix Tandemu igra se 2×20 hitaca u pune pozicije na 2 staze, svaki igrač baca po 10 kugli na stazi, a pobjeđuje onaj par koji dobije 2 seta . Nastupe su upisali i rezervni igrači u obje ekipe te pojedinci u svojim kategorijama. U navedenim dvobojima Hrvatska je također bila mnogo bolja.

Obje reprezentacije izborile su nastup na 15. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne u Poljskoj, u dvorani Tomaszow Mazowiecki, od 9. do 15. lipnja 2014.

(Preuzeto s http://www.in-portal.hr)

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.