Kumrić iz Kine: “Moglo je i bolje”

Kumrić iz Kine: “Moglo je i bolje”

Zlatko Kumrić osvojio je sedmo mjesto na Grand Prixu u Kini...

Posljednjeg dana Grand Prixa u Kini na strunjaču su izašli Zlatko Kumrić i Ivana Maranić.

Kumrić koji se borio u kategoriji -100 kg, upisao je dvije pobjede. Odlično je otvorio dan protiv Stefana Jurišića (SRB), kojeg pobjeđuje nakon tri minute borbe. U drugom kolu upisao je pobjedu protiv Kubanca Josea Armenterosa. Maxim Rakov (KAZ) bio je prvi koji je danas zaustavio Kumrića ipponom, dok je u borbi repasaža bolji bio Elmar Gasimov iz Azerbeđana. Na kraju je Kumriću pripalo 7. mjesto i 48 bodova na IJF WRL.

Zanimiljvo je da se Kumrić danas borio sa tri natjecatelja koji su bili u finalima Svjetskog prvenstva. Gasimov je 2009. bio zlatni na SP u Rotterdamu, 2011. Rakov je bio u finalu SP-a u Parizu, dok je Armenteros osvojio srebro na prošlogodišnjem SP-u u Čeljabinsku.

Evo kako je to izgledalo iz perspektive Kumrića: “Moglo je i bolje, no nema veze, neću komentirati.  Doživljaj je ‘raditi’ s ljudima koji osvajaju tako velike medalje, ali ne bi izdvajao nikoga posebno. Osvojenih 48 bodova za Rio ne znači previse. Čekamo Koreju idući tjedan pa ćemo vidjeti, daj Bože medalje!”

Ivana Maranić borila se u kategoriji ispod 78 kg, ali je zaustavljena već u prvom kolu od Ruskinje Kachorovskaye na opomene (4-3). Koreja, odnosno Jeju, iduća je destinacija za našu malobrojnu delegaciju, kojoj će se pridružiti i Andreja Đaković (-63kg). Grand Prix u Koreji počinje već u četvrtak. Iz Kine, dakle, odlazimo sa jednom zlatnom medaljom i jednim sedmim mjestom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.