Kup: Dinamo u Zlatar, Hajduk u Novu Gradišku

Kup: Dinamo u Zlatar, Hajduk u Novu Gradišku

Utakmice se igraju 23. rujna u 15:30...

Foto: commons.wikimedia.org - Ballota

Nakon odigranog pretkola Hrvatskog nogometnog kupa Povjerenstvo za natjecanje je sukladno pravilniku izračunalo natjecateljske brojeve 32 kluba i time utvrdilo parove šesnaestine finala. Podsjetimo, klubovi su rangirani prema plasmanima u natjecanju Kupa u posljednjih pet sezona. Ako dva kluba imaju isti koeficijent bolji je onaj tko sudjeluje u višem rangu natjecanja. Ako su u tome izjednačeni sljedeći kriterij je plasman na ljestvici u prošloj sezoni, a potom odlučuje ždrijeb. Također se igra jedna utakmica, a u slučaju izjednačenog rezultata nakon 90 minuta igraju se produžeci.

Najbolje rangirani klub je Dinamo, koji će tako gostovati protiv najlošije rangiranog Oštrca iz Zlatara. Hajduk očekuje put kod Sloge u Novu Gradišku, dok će u Beletincu igrati Bednja i Rijeka. Duga Resa 1929 dočekuje Osijek, a Tehničar 1974 je domaćin Slaven Belupu. Omladinac će u Gornjoj Vrbi ugostiti Cibaliju, a Lokomotiva putuje u Senj kod Nehaja. Croatia Grabrovnica očekuje domaći dvoboj protiv Istra 1961, a u Ždralovima se sastaju Mladost i Varaždin. Zagreb igra u gostima protiv Funtane, a u Poreču se sastaju Jadran i Zadar. Lekenik je domaćin Vinogradaru, dok Zmaj dočekuje Inter. U Velikoj Gorici na rasporedu je drugoligaški dvoboj Gorice i Šibenika, a još se sastaju Opatija i Zelina. U Kostreni bi trebali igrati Pomorac i HAŠK, ali ta će utakmica biti registrirana 0:3 jer Pomorac nema seniorsku momčad.

Utakmice se igraju 23. rujna u 15:30. Osmina finala je na rasporedu 28. listopada, a također se igra samo jedna utakmica. Parovi će se utvrditi na način da klubovi sadržavaju natjecateljske brojeve. Dakle, opet će se sastati najlošije i najbolje rangirani itd.

Parovi 1/16 završnog dijela natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa (natjecateljska godina 2015./2016.):

Oštrc – Dinamo
Sloga – Hajduk
Bednja – Rijeka
Duga Resa 1929 – Osijek
Tehničar 1974 – Slaven Belupo
Omladinac GV – Cibalia
Nehaj – Lokomotiva
Croatia – Istra 1961
Mladost – VŠNK-Varaždin
Funtana – Zagreb
Jadran-Poreč – Zadar
Lekenik – Vinogradar
Zmaj – Inter-Zaprešić
Gorica – Šibenik
Opatija – Zelina
Pomorac – HAŠK

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.