Kup Hrvatske: Koja će momčad iz derbija začelja izboriti četvrtfinale?

Kup Hrvatske: Koja će momčad iz derbija začelja izboriti četvrtfinale?

Danas ćemo saznati pretposljednjeg sudionika četvrtfinala.

foto: https://www.facebook.com/NKIstra1961Pula/photos/

Današnjom utakmicom između Cibalije i Istre 1961 dobit ćemo pretposljednjeg sudionika četvrtfinala hrvatskoga kupa.

Ove dvije ekipe sastale su se u subotu, a Istra je neočekivano došla do pobjede i to visokim rezultatom 1:4. Cijelu utakmicu bili su bolji te su zasluženo pobijedili. Bivši igrač Cibalije, a danas Istre Tomislav Čuljak, nakon utakmice je rekao kako je ovo trenerova pobjeda. Poznato je da Darko Raić – Sudar radi sve kako bi njegovi dečki mislili samo na nogomet. I prije putovanja u Vinkovce tražio je sponzore koji će donirati klubu kako bi mogli odigrati dvije utakmice protiv Cibalije. Nekoliko dana uoči utakmice igrači su proživljavali teške dane jer i dalje više od pola godine igraju bez ikakvih primanja, a neki su već zbog neplaćanja izbačeni iz svojih stanova, dok su njihova dugovanja prema državi svakim danom sve veća.

Igrači na utakmice putuju praznih novčanika, gladni su i doslovno se bore za čistu egzistenciju sebe i svojih obitelji, a opet i u ovakvim uvjetima, igrom pokazuju svoju kvalitetu. Domaćini žele Puljanima vratiti za neugodan poraz te će dati sve od sebe kako bi zapaprili igračima Istre.

Prije susreta svoj osvrt dao je i Aljoša Vojnović: “Prvenstvo nam je prioritet i nemamo preveliki imperativ u kupu. Prvenstveno zbog toga što prolazak dalje klubu donosi veliki trošak, a u ovakvoj situaciji te troškove nije lako ispuniti. Napravili smo veliki posao u prošloj utakmici, ali to ne znači ništa ako ne nastavimo u istom ritmu dalje. Sutra bi mogli priliku dobiti igrači koji manje igraju i vjerujem da će pokazati svoju vrijednost te tako pojačati konkurenciju unutar ekipe. Želimo se predstaviti u dobrom svijetlu, a neka prođe bolja momčad”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.