Kup „Krešimir Ćosić“: Jolly JBS iznenadio Cibonu na Baldekinu i izborio finale

Kup „Krešimir Ćosić“: Jolly JBS iznenadio Cibonu na Baldekinu i izborio finale

Danas od 20:00 sati na šibenskom Baldekinu gledat ćemo finale Cedevite i šibenskog Jolly JBS-a.

U drugoj polufinalnoj utakmici Kupa Krešimira Ćosića Jolly JBS iznenadio je Cibonu i slavio rezultatom 87:79 za veliko današnje finale .

Jolly JBS je svojom borbenošću  stigao zasluženo do pobjede i velikog finala. Pred popunjenim tribinama Baldekina utakmica je krenula s dosta grešaka, i s jedne i s druge strane. Nervoza ovog natjecanja ipak je odradila svoje, no Cibona košem Žorića nakon dvije minute igre dolazi do prvih poena.

Nakon toga kreće igra s obje strane, a Cibona do sedme minute igre cijelo vrijeme ima prednost, dok Scott u istoj minuti ne pogađa za prednost Jolly-ja 11:9.

Sasvim neki drugi Jolly JBS gledali smo u trećoj četvrtini. Momčad Ivana Velića ubacila je u petu brzinu i na krilima Novačića u 26. minuti stigla do +10 poena prednosti protiv zagrebačke Cibone. Povećavali su još prednost igrači šibenskog Jolly JBS-A, a kod 56:44 trener Mulaomerović poziva minutu odmora. Nakon toga Cibona radi seriju od 4-0 što je odmah bilo upozorenje za klupu Jolly JBS-a koja poziva time-out. Marić nakon toga zabija za 59:48, a treća četvrtina završava s velikih 64:53 za Jolly JBS.

U posljednjoj četvrtini momčad Jolly JBS-a ‘letjela je’ terenom. Iako je Cibona bila veliki favorit u ovoj utakmici, Jolly JBS je igrao svoju možda i najbolju utakmicu.

Najbolji u redovima Jolly JBS-a bio je Ivan Novačić sa 27 poena te Bilinovac sa 19. Kod Cibone je Žorić ubacio 18 poena, Šakić 15 te Bošnjak 12.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.