Kup „Krešimir Ćosić“: Jolly JBS iznenadio Cibonu na Baldekinu i izborio finale

Kup „Krešimir Ćosić“: Jolly JBS iznenadio Cibonu na Baldekinu i izborio finale

Danas od 20:00 sati na šibenskom Baldekinu gledat ćemo finale Cedevite i šibenskog Jolly JBS-a.

U drugoj polufinalnoj utakmici Kupa Krešimira Ćosića Jolly JBS iznenadio je Cibonu i slavio rezultatom 87:79 za veliko današnje finale .

Jolly JBS je svojom borbenošću  stigao zasluženo do pobjede i velikog finala. Pred popunjenim tribinama Baldekina utakmica je krenula s dosta grešaka, i s jedne i s druge strane. Nervoza ovog natjecanja ipak je odradila svoje, no Cibona košem Žorića nakon dvije minute igre dolazi do prvih poena.

Nakon toga kreće igra s obje strane, a Cibona do sedme minute igre cijelo vrijeme ima prednost, dok Scott u istoj minuti ne pogađa za prednost Jolly-ja 11:9.

Sasvim neki drugi Jolly JBS gledali smo u trećoj četvrtini. Momčad Ivana Velića ubacila je u petu brzinu i na krilima Novačića u 26. minuti stigla do +10 poena prednosti protiv zagrebačke Cibone. Povećavali su još prednost igrači šibenskog Jolly JBS-A, a kod 56:44 trener Mulaomerović poziva minutu odmora. Nakon toga Cibona radi seriju od 4-0 što je odmah bilo upozorenje za klupu Jolly JBS-a koja poziva time-out. Marić nakon toga zabija za 59:48, a treća četvrtina završava s velikih 64:53 za Jolly JBS.

U posljednjoj četvrtini momčad Jolly JBS-a ‘letjela je’ terenom. Iako je Cibona bila veliki favorit u ovoj utakmici, Jolly JBS je igrao svoju možda i najbolju utakmicu.

Najbolji u redovima Jolly JBS-a bio je Ivan Novačić sa 27 poena te Bilinovac sa 19. Kod Cibone je Žorić ubacio 18 poena, Šakić 15 te Bošnjak 12.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.