Kvalifikacije za EP: Hrvatska U-21 dočekuje Ukrajinu, sedam igrača stiže iz A selekcije

Kvalifikacije za EP: Hrvatska U-21 dočekuje Ukrajinu, sedam igrača stiže iz A selekcije

Mladoj reprezentaciji će se po priključiti: Oliver Zelenika, Šime Vrsaljko, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Ante Rebić, Igor Bubnjić i Mario Pašalić

Mateo Kovačić/Getty Images

Mladu reprezentaciju Hrvatske čeka vjerojatno i odlučujući okršaj u borbi za odlazak na Europsko prvenstvo – u Hrvatsku stiže Ukrajina koju su mladi Hrvati jednom već svladali. Pod vodstvom Nike Kovača, Hrvatska je s 2:0 svladala Ukrajinu u gostima i tako napravila jedan od najvažnijih koraka u borbi za Europsko prvenstvo. Ukrajinci su se u igru vratili pobjedom u Švicarskoj, pa se dvoboj u Kranjčevićevoj (28. svibnja u 19 sati) nameće kao ključan u borbi za prvo mjesto u skupini.

Izbornik Nenad Gračan pozvao je za ovu akciju 21 igrača. Mladoj reprezentaciji će se po planu priključiti i sedam A reprezentativaca: Oliver Zelenika,  Šime Vrsaljko,  Mateo Kovačić,  Marcelo Brozović,  Ante Rebić,  Igor Bubnjić i Mario Pašalić.

Na Gračanovom popisu su sljedeća imena: Ivan Brkić (Istra 1961), Ivica Ivušić (Inter), Dominik Livaković (Zagreb), Tin Jedvaj (Roma), Dario Župarić (Pescara), Jozo Šimunović (Dinamo), Antonio Milić (Hajduk), Matej Mitrović (Rijeka), Toni Gorupec (Lokomotiva), Luka Begonja (Lokomotiva), Filip Bradarić (Hajduk), Josip Radošević (Napoli), Mario Šitum (Lokomotiva), Domagoj Pavičić (Dinamo), Josip Mišić (Osijek), Marko Pjaca (Lokomotiva), Stipe Perica (NAC Breda), Alen Halilović (Dinamo), Petar Mišić (Lokomotiva), Marko Kolar (Sesvete), Filip Krovinović (Zagreb).

Izbornik Gračan priključio je reprezentaciji i nekoliko mlađih igrača zbog specifične situacije:

– Normalno je da smo mi malo proširili popis s obzirom na velik broj mladih reprezentativaca u A selekciji, što nam je drago vidjeti. Pozvali smo nekoliko novih, mlađih igrača kako bismo imali normalan trenažni proces, a zahvaljujući izborniku Kovaču za samu utakmicu pojačat ćemo se s najboljim igračima generacije.

Ukrajinci su momčad za respekt, ali ne i za bojazan:

– Ukrajina je jedna snažna, potentna reprezentacija, pokazala je to i u Švicarskoj. Oni tijekom godine igraju velik broj utakmica, dosta mijenjaju sastav, pa su iz te perspektive nepredvidivi. No, mi u toj utakmici tražimo dobar rezultat, ako smo ih mogli pobijediti u gostima, nema razloga da ih ne dobijemo i u Zagrebu.

Gračanu velik broj igrača u A selekciji otežava posao, ali ne boji se za izvedbu tih igrača:

– Svi oni su kvalitetni igrači, zato i jesu u kadru A reprezentacije. Iako su u glavama koncentrirani i na Brazil, ne sumnjam da je njima veliki motiv i igranje za mladu reprezentaciju. U igri je Europsko prvenstvo, znam da svi momci žele plasman na to natjecanje i ne sumnjam u njihov kvalitetan nastup.

Reprezentacija se okuplja 20. svibnja u Zagrebu odakle odlazi u hotel Jezerčicu gdje će se pripremati za dvoboj s Ukrajinom.

Uz izbornika Gračana, u stožeru reprezentacije su treneri Danijel Šarić, Mladen Žganjer i Mario Jovanović, liječnici Tomislav Cerovečki i Boban Dangubić, fizioterapeuti Ivica Oršolić i Goran Beloglavec, ekonom Goran Vincek, tajnik Zlatko Nakić i voditelj delegacije Ivan Bedi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.