Kvalifikacije za EP: Hrvatske stolnotenisačice pobijedile Srbiju

Kvalifikacije za EP: Hrvatske stolnotenisačice pobijedile Srbiju

Foto: Hrvatski stolnoteniski savez

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija je napravila pravi podvig, nakon što je svladala Srbiju u Novom Sadu, u prvoj susretu dodatnih kvalifikacija za elitnu diviziju ekipnog Europskog prvenstva. Hrvatice su pobijedile u sva tri meča, a navedeno predstavlja odlične vijesti pred uzvrat, koji je na rasporedu u Osijeku 18. travnja.

Izbornica i igračica Tian Yuan je prije puta u Novi Sad naglasila kako su šanse u ovom dvoboju podjednake, a za gostovanje u Srbiji je pozvala pet igračica: Mirelu Đurak, Petru Petek, Dorinu Srebrnjak, Ivanu Malobabić i Tian Yuan.

No, da bi dvoboj u Novom Sadu mogao otići na stranu Hrvatske, već je u prvom susretu najavila Dorina Srebrnjak, koja je sa 3:1 svladala najbolju srpsku stolnotenisačicu Andreu Todorović. Nakon Srebrnjak, na teren je izašla izbornica i najiskusnija igračica Tian Yuan, koja je s 3:0 svladala Izabelu Lupulesco, dok je savršen dan za hrvatski ženski stolni tenis zaključila Mirela Đurak, pobjedivši Anetu Maksuti s 3:0.

Hrvatice ovaj veliki uspjeh moraju nadograditi 18. travnja u Osijeku, gdje se očekuje drugi dio ovog zanimljivog dvoboja, a ovim putem pozivamo sve ljubitelje stolnog tenisa i one koji će to tek postati, da u Osijeku podrže naše stolnotenisačice u ostvarivanju velikog rezultata.

Prvi susret dodatnih kvalifikacija za elitnu diviziju EP-a:

Srbija – Hrvatska 0:3

Andrea Todorović – Dorina Srebrnjak 1:3 (7:11, 9:11, 12:10, 9:11)
Izabela Lupulescu – Tian Yuan 0:3 (7:11, 5:11, 10:12)
Aneta Maksuti – Mirela Đurak 0:3 (6:11, 7:11, 11:13)

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.