Kvalifikacije za Euro: Hrvatska pobijedila Bugarsku, autogol Bodurova sakrio slabosti

Kvalifikacije za Euro: Hrvatska pobijedila Bugarsku, autogol Bodurova sakrio slabosti

Bugarska - Hrvatska 0:1. Bodurov je u 36. minuti pospremio loptu u vlastitu mrežu

Hrvatski nogometaši

Kvalifikacije za Euro

BUGARSKA – HRVATSKA 0:1

Stadion Vasil Levski. Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Španjolska)

Strijelac: 0:1 Bodurov (36′-ag).

Žuti kartoni: Zanev (Bugarska), Vida, Brozović (Hrvatska).

BUGARSKA: Stojanov, Popov, Zanev (od 46′ Iliev), Bodurov, Minev, Manolev, Popov, Milanov, Gaždev (od 68′ Tonev), Djakov, Micanski (od 46′ Galabinov).

HRVATSKA: Subašić, Ćorluka, Srna, Vida, Pranjić, Perišić, Rakitić (od 79′ Kovačić), Modrić, Brozović, Mandžukić, Olić.

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Bugarsku i upisala drugu pobjedu u kvalifikacijama za Euro 2016. Bila je to utakmica koja će se pamtiti zbog tri boda osvojena sretnim autogolom Bodurova u 36. minuti. Rakitić je ubacio iz slobodnog udarca, Perišić glavom spustio loptu, a Bodurov nes(p)retno zahvatio loptu.  Bio je to ključni trenutak utakmice u kojoj je rezultat još jednom sakrio činjenicu da Niko Kovač nije pronašao dobitnu formulu, a reprezentacija nema prepoznatljivu igru. Dapače, veći dio utakmice sveo se na mučenje lopte bez prave ideje što s njom učiniti.

Nije prevelika utjeha činjenica da je i Bugarska, barem u ovih 90 minuta, pokazala da nema kvalitetu da se suprostaviti ozbiljnijoj reprezentaciji. Igra domaćina svela se na beskonačan broj ubačaja koje su Ćorluka i Vida uglavnom otklonili bez većih problema.

Na drugoj strani ni Hrvatska nije imala previše ideje, u prvom poluvremenu zanimljivije je nažalost bilo na tribinama nego na terenu. Hrvatski i bugarski navijači počeli su se oko 25. minute gađati bakljama, petardama i raketama. Morala je inervenirati policija i smiriti situaciju, te je utakmica kratko prekinuta.

Bugarska je pritisnula u drugom dijelu, ali nije bila konkretna. Na drugoj strani Mandžukić je u 57. minuti ubacio loptu, bugarski braniči ovoga puta uspješno su otklonili opasnost.  Hrvatska je čekala svoju priliku iz kontre, Bugarska iz jednog ubačaja ili zalutalog “metka”. Hrvatska nije dočekala kontru, a ni Bugarska pogodak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.