Cipar i Estonija podijelili bodove

Cipar i Estonija podijelili bodove

U sklopu subotnjeg programa petog  kola kvalifikacija za SP u 18 sati, utakmicu skupine H odigrali su Cipar i Estonija. Ovaj  ogled poslužio je kao prilika za ozbiljniji rezultat obje reprezentacije, no niti jedna strana to nije uspjela iskoristiti pa su bodovi podijeljeni.

Susret je bolje otvorio Cipar koji je već u 2. minuti imao priliku preko Christofija, a zatim ‘ritam’ nastavlja sa još dvije izgledne akcije u 6. i 10. minuti. Za prvu konkretnu akciju Estonije moralo se čekati  do 41. minute kada Zenjov, u najboljoj prilici poluvremena pogađa prečku. No, sveukupno bolju igru u prvom dijelu zasigurno pruža Cipar.

Drugi dio bolje otvara Estonija s nekoliko prilika u kojima ulogu glavnog igrača preuzima Zenjov. U 74. minuti ponovo se ‘budi’ Cipar kada se iz kornera lopta odbija od obrambenog igrača prema golu, no Panayi to brani. Do kraja susreta obje strane su imale još nekoliko prilika, no nisu ih uspjele realizirati. Podjela bodova ne odgovara niti jednoj strani, jer ih vraća ‘korak unazad’ pri pokušaju povratka u konkurenciju za viša mjesta u skupini.

Trenutno su Ciprani na četvrtoj poziciji u skupini, a Estonci peti  iako dijele isti broj bodova. Posljednji je Gibraltar, dok se za prvo mjesto u skupini nadmeću Belgija, Bosna i Hercegovina te Grčka.

Za kraj valja spomenuti kako će Estonci odmjeriti snage s Hrvatskom 28. ožujka.

(foto: Eesti Jalgpall facebook)

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.