Kvalifikacije za SP: Hrvatska dočekuje moćnu Njemačku

Kvalifikacije za SP: Hrvatska dočekuje moćnu Njemačku

- Želim Njemicama ugodan boravak u Slavoniji. Za utakmicu smo maksimalno motivirani jer igramo pred našom publikom, rekla je izbornica Marija Margareta Damjanović

Getty Image

Hrvatska ženska reprezentacija u nedjelju započinje pripreme za kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Njemačke, šesterostrukog uzastopnog europskog prvaka. Utakmica je na rasporedu u srijedu od 15 sati. Njemačka je u prve dvije utakmice ostvarila gol razliku 22:0, tako da se poraz iz prve utakmice na gostovanju u Njemačkoj od 0:4 smatrao velikim uspjehom. Ipak, sve osim pobjede Njemačke u Gradskom vrtu bilo bi veliko iznenađenje.

– Želim Njemicama ugodan boravak u Slavoniji. Za utakmicu smo maksimalno motivirani jer igramo pred našom publikom, a ne dolazi svaki dan u goste ekipa koja je osvajala europska i svjetska prvenstva. Navijači su nas vjerno pratili u Sinju, Sesvetama i Frankfurtu, ne sumnjam da će tako biti i u Osijeku, rekla je izbornica Marija Margareta Damjanović za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Za utakmicu protiv Njemačke konkuriraju: Doris Bačić (Arsenal Ladies), Ivana Vrdoljak (Split), Dragica Ceprenić (Osijek), Vanesa Zlosa (Osijek), Sandra Žigić (SAD), Maja Joščak (Osijek), Violeta Baban (Osijek), Katarina Kolar (Zaglebie Lubi), Iva Landeka (Jena), Gabrijela Gaiser (Agram), Helena Hercigonja Moulton (Dinamo-Maksimir), Martina Šalek (Osijek), Andrea Ščukanec-Hopinski (Pregrada), Ana-Marija Kalamiza (Split), Izabela Lojna (Osijek), Kristina Nevrkla (Osijek), Monika Conjar (Pomurje), Mateja Andrlić (Osijek), Martina Mandir (Mladost Nević polje)

Nakon tri odigrane utakmice, Hrvatska ima učinak od jednog remija (Irska) i dva poraza (Slovačka, Njemačka).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.