Kvalifikacije za SP: Hrvatski odbojkaši u Njemačkoj traže vizu za svjetsku smotru

Kvalifikacije za SP: Hrvatski odbojkaši u Njemačkoj traže vizu za svjetsku smotru

Hrvatski odbojkaši odmjerit će snage protiv Njemačke, Turske i Estonije

Igor Omrčen/Getty Images

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija otputovala je u njemački grad Ludwigsburg, nedaleko od Stuttgarta, gdje će od 3. do 5. siječnja na kvalifikacijskom turniru skupine K tražiti plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. Hrvatski odbojkaši odmjerit će snage protiv Njemačke, Turske i Estonije, a na završnicu SP-a u rujnu Poljskoj plasirat će se pet pobjednika kvalifikacijskih skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Nakon šestodnevnih priprema u rovinjskom hotelu Park, izbornik Igor Šimunčić na natjecanje je poveo 12 odbojkaša: Timofej Žukovski, Matija Sabljak, Danijel Galić, Igor Omrčen, Ivan Raič, Šime Vulin, Sven Šarčević, Ivan Ćosić, Toni Kovačević, Fran Peterlin, Anđelko Ćuk, Mario Močić.

U stručnom su stožeru: Milorad Krunić (trener), Bruno Šooš (liječnik) Srđan Crnojački (fizioterapeut), Vladimir Popov (statističar) i Melita Lochert (team managerica i glasnogovornica HOU-a).

Prvu utakmicu na turniru u Ludwigsburgu Hrvatska igra u petak u 15.30 sati protiv Njemačke. U subotu je na rasporedu dvoboj protiv Turske u 20 sati, a u nedjelju u 14 sati hrvatski odbojkaši igraju protiv Estonije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.