Kvalifikacije za U-19 EP: Mladi vatreni ostali u igri za EURO

Kvalifikacije za U-19 EP: Mladi vatreni ostali u igri za EURO

Foto: Bfunion.bg

Hrvatska U-19 reprezentacija, pod vodstvom izbornika Ferde Milina, pobijedila je Poljsku 2:0 u utakmici 2. kola posljednjeg kruga kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo. Mladi vatreni su pobjedu vizirali u početnim minutama utakmice kada je prvo u 9. minuti mrežu Poljaka načeo Branimir Kalaica, dok je potom u 13. minuti kazneni udarac realizirao Josip Brekalo. Time je U-19 reprezentacija ostala u igri za EURO, budući da samo pobjednik skupine može izboriti plasman na EP koje će se u srpnju igrati u Gruziji.

Podsjetimo kako je naša mlada reprezentacija u prvom kolu poražena od domaćina Portugala rezultatom 2:1, stoga je pobjeda nad Poljskom bila nužnost, no još jedan rezultat se poklopio za izabranike Ferde Milina. Naime, u drugoj utakmici naše grupe neočekivanu pobjedu je ostvarila Turska u dvoboju sa Portugalom. Time su, pred zadnje kolo, sve četiri reprezentacije bodovno poravnate sa 3 boda. Pritom, Hrvatska ima gol-razliku 3:2, Portugal 3:3, Turska 2:2, a Poljska 1:2. Odlučujuće utakmice se igraju u utorak 28. ožujka od 16 sati kada igraju Portugal i Poljska, te Hrvatska i Turska.

U-19: HRVATSKA – POLJSKA 2:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 – Kalaica (9′), 2:0 – Brekalo (13′)

Hrvatska: Šemper – Šverko, Soldo, Kalaica, Sosa – Lovren (od 83. Špikić), Moro, Gjira, Ivanušec (od 65. Đurasek), Brekalo – Majić (od 90. Kulenović). Izbornik: Ferdo Milin.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.