Jesenje učinile uslugu Crnici

Kvalifikacijska Liga za prvaka: Crnica novi prvoligaš

Kvalifikacijska Liga za prvaka: Crnica novi prvoligaš

Jesenje protiv Vinkovaca nije odigralo utakmicu, što znači da se nakon 12 godina prvoligaški futsal vraća u Šibenik

U subotu se u Sportskoj dvorani Lapovci trebao odigrati susret 5. kola kvalifikacijske Lige za prvaka VinkovciJesenje, ali utakmica nije odigrana zbog nedolaska gostiju. Vinkovčani će, osim što će prekinuti niz od tri poraza, upisati prvu pobjedu i tri boda za „zelenim stolom“, što znači da je konačni poredak definitivno riješen prije posljednjeg kola u kojem se u Krapini sastaju Jesenje i Crnica.

Šibenčani su matematički osigurali izravan plasman u Prvu HMNL, dok će Jesenje prolaz u društvo najboljih tražiti preko dodatnih kvalifikacija, a protivnik im je Albona Potpićan ’98.

Iako su Zagorci uslijed nemogućnosti odgode dvoboja opravdali svoj nedolazak, utakmica će biti registrirana rezultatom 3:0 bez borbe za Vinkovce. S obzirom da su u prvoj utakmici koja je odigrana u Krapini pobijedili Vinkovčane 9:2, ostat će na drugom mjestu bez obzira na ovaj poraz. S druge strane, Vinkovčanima ova pobjeda ništa ne znači jer su se davno oprostili od Prve HMNL.

Ovakav rasplet događaja dovodi regularnost natjecanja u pitanje. Ostaje za vidjeti hoće li Jesenje zbog nedolaska na utakmicu biti dodatno sankcionirano i kako će vodstvo natjecanja reagirati na ovu situaciju koja sigurno nije u duhu fair – playa.

Rezultat 5. kola:

Vinkovci – Jesenje 3:0 bez borbe

Crnica slobodna

Tablica:

1. Crnica 3 3 0 0 37 7 9
2. Jesenje 3 1 0 2 11 12 3
3. Vinkovci 4 1 0 3 10 39 3

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.