Lacković skeptičan o povratku: “Koliko vidim, reprezentacija se pomlađuje”

Lacković skeptičan o povratku: “Koliko vidim, reprezentacija se pomlađuje”

Blaženko Lacković uspješno se opravlja od loma Ahilove tetive, ali povratak u reprezentaciju nije izvjestan.

Foto: Getty Images

Blaženko Lacković nakon loma Ahilove tetive na utakmici protiv Veszprema u gostima uspješno se oporavlja i već je stigao u formu s kojom može otrčati 50 minuta kroz Maksimir sa prijateljem i kolegom Damirom Bičanićem.

Gotovo pola sezone propustio je u Ligi prvaka, prvenstvu i kupu, ali i bez njega klub je došao do četvrtfinala Lige prvaka, finala SEHA lige i osvajanja lige i kupa za čije je osvajanje i sam Lacković dobio medalju.

Klub se prema njemu ponio fer i korektno stoga Lac osjeća potrebu da u sljedećoj sezoni to na najbolji način vrati Makedoncima na terenu. Kondicijski trener Vardara Danijel Jurišić već ga je upoznao s planom priprema, a nakon što se vrati s obiteljskog odmora Lacković se punom para vraća u trenažni proces.

Lacković je u reprezentativnom dresu osvojio dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama te Svjetskom prvenstvu.

Lacković je naglasio kako s novim izbornikom Babićem nije razgovarao, ali iz njegove izjave može se nagovijestiti njegov oproštaj od reprezentativnog dresa: “Ide se u pomlađivanje reprezentacije, a meni je u ovom trenutku najvažniji povratak u dobru formu i pomoć Vardaru u novim uspjesima.”

Osvrnuo se lijevi vanjski makedonskog prvaka i na ciljeve u novoj sezoni među kojima je zasigurno najveći Final Four Lige prvaka koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Nakon dvoboja protiv Turske, u riječku bolnicu hospitaliziran je Domagoj Duvnjak zbog prevelikog umora, a nitko ne zna bolje od Lackovića kako je to zarađivati kruh igrajući u Bundesligi u kojoj je proveo 10 godina: “Tamo se igra svaki treći dan, nema Božića, Badnjaka, praznika. Svaka je utakmica stresna jer se mora pobijediti. I sam sam bio u dosta situacija kada me uhvatio umor”, zaključio je popularni Lac.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.