Ladić: “Cijela Hrvatska zna kako je Čačić dobio posao”

Ladić: “Cijela Hrvatska zna kako je Čačić dobio posao”

Legendarni hrvatski vratar o situaciji u hrvatskom nogometu...

Dražen Ladić/Foto: www-hns-cff.hr

Proslavljeni brončani reprezentativac Hrvatske Dražen Ladić, hrvatski rekorder po broju nastupa za neki klub (Dinamo, 802) u razgovoru za Telegram dotaknuo se aktualnih zbivanja u ovdašnjem nogometu, a jedna od glavnih tema bio je novopečeni izbornik kockastih Ante Čačić.

“Čačića poštujem kao sportskog djelatnika, o njemu imam dobro mišljenje, a njegova je stvar način na koji je došao do izborničke funkcije. Ako je spreman prihvatiti to, onda je morao biti spreman i na posljedice koje s tim dolaze. Cijela Hrvatska zna kako je došao do izborničke pozicije, a to nije bilo njegovim zaslugama niti sportskim rezultatima, nego time što je Zdravko htio baš njega. Zato ne treba mazati ljudima oči kako je u pitanju nešto drugo, jer time samo ‘navlači’ animozitet drugih. Da Čačić nije prihvatio, došao bi neki drugi Čačić”, kaže Ladić.

Goruća tema jest i novo uhićenje persone non grata hrvatskoga sporta, alfe i omege GNK Dinama Zdravka Mamića. “Imam dojam da je Zdravko još jači, ali ne znam odakle mu zaleđe niti me taj dio priče zanima ili imam volje time se baviti. Ne uživam govoriti o tim stvarima, premda su upravo one naša svakodnevica. Zbog svega toga nemam volje ni pratiti situaciju jer gdje god takeš – smrdi.”

Mnogi su ove sezone uvjereni kako u domaćem prvenstvu modri konačno imaju pravog konkurenta. Može li Rijeka do naslova prvaka? “Može i smije! Mislim da tijekom ovih deset godina Dinamove dominacije ni u jednom trenutku nije došlo do toga da netko ne smije biti prvak. Klubovi jednostavno nisu mogli parirati Dinamu jer je Zdravko u svemu što je napravio, učinio i mnogo toga dobrog za klub. Najveći dobitak za njega jest to što je napravio ozračje u kojemu svaki kvalitetan igrač želi doći na Maksimir”, ističe Ladić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.