Lana Zbašnik i Matej Vidović slalomski prvaci Hrvatske

Lana Zbašnik i Matej Vidović slalomski prvaci Hrvatske

Lana Zbašnik po prvi puta i Matej Vidović po četvrti puta s naslovima seniorskih slalomskih prvaka države nakon današnjih utrka FIS Otvorenog prvenstva Hrvatske voženih na Sljemenu.

Lana Zbašnik do prvog naslova slalomske prvakinje Hrvatske došla je drugim mjestom na utrci uz +2.98 sekundi zaostatka za pobjednicom utrke Martinom Ostler (GER) koja je uspjela zadržati vodstvo iz prve vožnje. Treće mjesto utrke zauzela je Slovenka Pika Dvornik s  +3.20 sekundi zaostatka za pobjedničkim vremenom. U poretku državnog prvenstva drugo mjesto zauzela je Maja Fučak, a treće mjesto državnog prvenstva osvojila je Karla Krasnić. Posljednja hrvatska predstavnica Edita Merenić utrku je završila na 7. mjestu.

Do četvrtog naslova slalomskog prvaka Hrvatske, Matej je došao pobijedivši u FIS slalomskoj utrci na Sljemenu. Vodio je i nakon prve vožnje s vremenom 1:02.01 na dosta zahtjevnoj stazi prve vožnje, koju je postavio Ante Kostelić. Svoju dominaciju potvrdio je i u drugoj vožnji, na stazi koju je postavio Mirko Kvastek. S vremenom 2:02.28 Matej je utrku završio ispred drugoplasiranog Eliasa Kolege (+0.09) koji je time osvojio drugo mjesto i na državnom prvenstvu. Trećim mjestom utrke, s +0.75 stotinke zaostatka za Vidovićem, Filip Zubčić osvojio je i treće mjesto Prvenstva Hrvatske.

Od naših ostalih predstavnika u utrci FIS Nacionalnog prvenstva Samuel Kolega utrku je završio na 8. mjestu, a od 19. do 23. mjesta poredali su se Lovro Široki, Tvrtko Ljutić, Tin Gregurić, Filip Bešlić i Ivan Šarjanovć.

Nagrade pobjednicima uručili su predsjednik i dopredsjednik Hrvatskog skijaškog saveza gospodin Miho Glavić i gospodin Stjepan Puhak.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.