Lara Kliba zlatna, Petrunjela srebrna na juniorskom EK u Lignanu

Lara Kliba zlatna, Petrunjela srebrna na juniorskom EK u Lignanu

Idući vikend na rasporedu je seniorski Europski kup u Dubrovniku.

Brončana judašica s olimpijskih igara za mlade u Tbilisiju iz 2015., Lara Kliba napokon je ponovno pokazala koliko uistinu može. U konkurenciji od 35 natjecateljica, Kliba je kroz šest borbi pokazala svu raskoš judo škole svog matičnog kluba, Istarskog borca, pa njen trener Dean Ilić može biti itekako zadovoljan.

Kliba je u dugoj i teškoj prvoj borbi protiv Francuskinje Issoufi u golden scoreu na tri kazne odnijela pobjedu. Nakon toga počinje raditi potpuno rasterećeno i u iduće tri borbe potpuno dominira protivnice. Do polufinala u tri borbe na strunjači sveukupno provela manje od dvije minute, redom je pobijedila austrijsku, rusku i nizozemsku predstavnicu.

Niti u polufinalu Švicarka Vetterli Gioia Klibi nije uspjela pružiti veći otpor – minuta i pol Klibi je bila dovoljna za ulazak u finale. Kliba je u finalu protiv Britanke Peterson Pollard pokazala zrelost i koncentraciju, jedan wazari i taktička borba su sve što je potrebno za sviranje hrvatske himne.

Da nisu svi natjecatelji isti pokazala je dubrovačka judašica Petrunjela Pavić, koja je “grč prvog meča” riješila pobjedom nad Talijankom Recchia u svega osam sekundi. Uslijedila je teška borba s aktualnom europskom kadetskom viceprvakinjom, Ruskinjom Kariakinom. Pavić baca na wazari, taktički odrađuje borbu do kraja i odlazi u polufinale.

U uzbudljivoj borbi s Estonkom Karilaid Pavić se vraća iz zaostatka od jednog wazaria, te odlazi u finale. Tamo ju je dočekala Nizozemka Van Harselaar, koja je u ovom trenutku bila spremnija. Dubrovčanka Pavić tako ove godine uzima već drugu medalju s europskog juniorskog “toura” (brončana u ožujku u Coimbri).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.