LeBron James novi dopredsjednik Udruženja NBA igrača

LeBron James novi dopredsjednik Udruženja NBA igrača

Udruženje profesionalnih NBA košarkaša dobilo je novog dopredsjednika...

Foto: Getty Images

Američki košarkaš LeBron James jednoglasno je izabran za novog dopredsjednika Udruženja NBA igrača, a glavna će mu zadaća u budućnosti biti zastupanje igrača pred vlasnicima klubovima.

Izvršna direktorica Udruženja Michele Roberts medijima je kazala kako je izuzetno zadovoljna odabirom. “Ne mogu vam dovoljno dobro pokazati koliko sam oduševljena ovom odlukom. James ima veliki ugled i utjecaj i sigurna sam da će s njim na čelu i ova organizacija biti jača.”

O LeBronovu ulasku u ‘košarkaški sindikat’ najjače svjetske lige spekuliralo se i prije dvije godine, no tada je “posao” dobio Chris Paul. U nekoliko je navrata prije službenog zaduženja James izjavio kako će – ako do toga dođe – iskoristiti svoju pamet i utjecaj kako bi igrači povećali eventualnu zaradu.

Mnogo se govorilo o financijskim uvjetima košarkaša u NBA-u, osobito nakon što je u listopadu prošle godine vrhuška lige potpisala nove ugovore s televizijskim mrežama ESPN i Turner vrijedne 2.66 milijardi dolara godišnje. No, ako se referiramo na iznos za koji su nedavno produžena televizijska prava nogometnog Premiershipa (5.3 milijardi funti) onda ova cifra uopće ne izgleda posebno – bogato.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.