Ledena spremna za Svjetski Grand Prix!

Ledena spremna za Svjetski Grand Prix!

Od sutra je Zagreb domaćin Svjetskog juniorskog Grand Prixa u umjetničkom klizanju...

Ledena dvorana zagrebačkog Doma sportova od četvrtka, 8. listopada, do subote domaćin je Svjetskog juniorskog Grand Prixa u umjetničkom klizanju. U tri dana sjajnog natjecanja Zagreb će vidjeti više od 70 najvećih svjetskih talenata.

“Ovo je za nas jedno od najslađih natjecanja koje s posebnim veseljem organiziramo, jer se uvijek nadamo kako će netko od ovih klizača koju godinu kasnije postati jedna od svjetskih zvijezda, a to se u pravilu i dogodi. Što se organizacije tiče, mi smo spremni dočekati veliki broj sportaša iz cijeloga svijeta, a Hrvatsku će predstavljati Patricia Skopančić, Christina Lillian Baker i Mihaela Štimac Rojtinić,” otkrila je direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek.

Nažalost, zbog ozljede, u Zagrebu neće nastupiti naš novi reprezentativac Nicholas Vrdoljak koji je na nedavnom Grand Prixu u Americi osvojio povijesno osmo mjesto i izborio nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

“Nicholas se dobro oporavlja i očekujemo ga u Ledenoj u prosincu na Zlatnoj pirueti”, dodala je direktorica natjecanja.

Natjecanje u Ledenoj starta u četvrtak kratkim programom klizača od 13.30, a ulaz je slobodan za sve ljubitelje klizanja.

“Nastupiti će 72 klizačica i klizača iz 36 zemalja svijeta. Točnije – 30 klizačica, 24 klizača te 18 plesnih parova sa svih strana svijeta. Veseli me što će ljubitelji klizanja u tri dana moći vidjeti buduće zvijezde, a i naši klizači će moći vidjeti što najbolji svjetski juniori rade i koliko su im blizu”, rekla je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza.

Raspored natjecanja

Četvrtak, 8. listopada
13.30 Klizači – kratki program
17.30 Klizačice – kratki program

Petak, 9. listopada
14.00 Plesni parovi – kratki ples
17.15 Klizači – slobodni program

Subota, 10. listopada
12.40 Plesni parovi – slobodni ples
16.00 Klizačice – slobodni program

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.