Legenda Kockastih o Talijanu: “Ne slijedi svoje principe tvrdoglavo i ne čuva svoj ego”

Legenda Kockastih o Talijanu: “Ne slijedi svoje principe tvrdoglavo i ne čuva svoj ego”

Nakon što se u Gazzetti pojavila vijest o Ancelottijevom preuzimanju Hrvatske, stigle su i prve reakcije.

Carlo Ancelotti na pragu je preuzimanja hrvatske nogometne reprezentacije. Tako je jutros prenijela Gazzetta dello Sport koja piše kako bi talijanski strateg u slučaju plasmana na Mundijal, Hrvatsku vodio samo u Rusiji.

Velikan svjetskog nogometa koji je Ligu prvaka osvojio tri puta s dva različita kluba vodio je u svojim klubovima Luku Modrića, Darija Šimića i Marija Stanića kojemu je trener bio u Parmi. Već na prvu loptu se vidi kako bivši Kockasti ima visoko mišljenje o Ancelottiju.

‘Puno je lakše i jednostavnije raditi s veličinama poput Mourinha ili Ancelottija, nego što ljudi to zamišljaju. Kad bih morao opisati Ancelottija jednom riječju, rekao bih da se radi o jako jednostavnom čovjeku. Naravno da ima svoje zahtjeve i principe, ljudske ili profesionalne prirode. Izuzetno pazi na sklad svlačionice, da svi budu u istom čamcu, da svi veslaju u istom pravcu”, započeo je Stanić svoju priču o Ancelottiju istaknuvši jednu trenerovu veliku vrlinu.

“Svaki trener griješi u karijeri. Ancelotti je više puta u svlačionici priznao grešku. Kod nas se na grešku gleda kao na sramotu. To je apsurd. Nije sramota pogriješiti, sramota je ne pokušati”, rekao je Stanić.

Iako je prema Gazzetti posao blizu finalizacije, koplja se još uvijek lome oko Ancelottijeve plaće koji bi bez sumnje postao najplaćeniji izbornik u hrvatskoj nogometnoj povijesti.

“Carlo nikada nije tvrdoglavo slijedio svoje principe i čuvao svoj ego. To ga čini velikim. Ako bi smatrao da je neka kritika opravdana, on bi bez problema prešao preko svoje taštine i promijenio bi odluku. Tolerantan je i fleksibilan. Ima strahovit autoritet i znanje, iako ponekad izgleda jako krut i nedodirljiv”, zaključio je Stanić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.