Legenda Kockastih poručila: “Rusija je zadnja šansa ove generacije”

Legenda Kockastih poručila: “Rusija je zadnja šansa ove generacije”

Robert Prosinečki jedan je od rijetkih koji je priznao veliku ulogu Zlatka Dalića u preporodu reprezentacije.

Foto: Lea Perhoč

Hrvatski nogometaši plasmanom u Rusiju razveselili su cijelu domovinu koja će peti put od samostalnosti gledati Kockaste na Svjetskom prvenstvu. Jednako sretan je i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Prosinečki koji naglašava važnost sljedećeg velikog natjecanja.

“Nastup u Rusiji bit će zadnja šansa ove generacije. Pri tome mislim na Luku, Ćorluku, možda Mandžukića i još neke igrače. Ne sumnjam da su i oni toga svjesni i da će dati svoj maksimum kako bi napravili nešto veliko. Pitate me što znači nešto veliko? Najprije treba proći grupu, a onda je sve moguće. Na koncu, ni mi u Francuskoj nismo bez muke prošli skupinu, a na kraju smo osvojili broncu”, kazao je Žuti koji je bez okolišanja priznao važnu ulogu izbornika Dalića.

“Sigurno je Zlatko u toj transformaciji imao svoje prste. Njegovo znanje, pedagoški pristup, igranje na psihu igrača evidentno su polučili rezultat. Podigao im je samopouzdanje, vidi se da su puni motiva i želje. U prvoj utakmici protiv Grčke imao sam dojam da žele pregaziti protivnika i tako se iskupiti za neke lošije partije kojih je bilo u ovom ciklusu i previše. Hrvatska ima fantastičnu momčad, super igrače, ali činjenica je da dugo vremena to nije bilo dobro”, rekao je bivši Kockasti za kraj komentiravši rutinski prolazak u Pireju.

“Nakon utakmice u Zagrebu nije bilo nikakve sumnje da će Hrvatska otići u Rusiju. Momci su u Pireju odigrali utakmicu s pola gasa, imali su rezultat iz Zagreba koji je garantirao mir i rutinski su smirili Grke i pokazali im da su za nekoliko klasa bolja momčad od njih. Utakmica u Pireju nije bila neka ljepotica, teško možemo reći da smo uživali u nekom impresivnom nogometu, ali ne vjerujem da je netko očekivao da će nakon onog uragana u Zagrebu Hrvatska odigrati jednako silovito”, zaključio je Prosinečki.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.