Profesore, hvala ti za sve!

Legenda se oprašta: Ivica Kostelić odvozio zadnju utrku u karijeri

Legenda se oprašta: Ivica Kostelić odvozio zadnju utrku u karijeri

Gotovo je, ovo je bila moja zadnja utrka u karijeri. Poručio je Ivica danas u Wengenu.

{$alt}

Današnja kombinacija u Wengenu bila je posljednja utrka Ivice Kostelića. Ivica je nekoliko puta istaknuo da mu je najdraža utrka u Svjetskom kupu  ona u Wengenu. Tako je baš utrku u Wengenu izabrao kao onu posljednju u bogatoj karijeri.

Profesor je danas osvojio bodove u kombinaciji i nakon ulaska u cilj poručio: ‘Gotovo je, ovo je bila moja zadnja utrka u karijeri.’


Ivica Kostelić odlazak je potvrdio za televiziju ARD između dvije utrke kombinacije u švicarskom Wengenu. Zauvijek ćemo pamit sjajne rezultate našeg ‘profesora’. Prisjetimo se samo one utrke u Aspenu 2001. kada je Ivo pobijedio u slalomskoj utrci Svjetskog kupa sa startnim brojem 64. Čudesno! Taj rekord Ivica i dalje drži.

Ivica je osvojio četiri medalje na Olimpijskim igrama, tri na Svjetskim prvenstvima, posebno pamtimo zlato u slalomu 2003. u  St. Moritzu. U karijeri je osvojio pet malih globusa i jedan veliki, onaj iz 2011. kada je Ivica rasturao u Svjetskom kupu. Jednostavno je te sezone bio najbolji. Ivica Kostelić deseti je skijaš svih vremena po broju pobjeda u Svjetskom kupu s ukupno 26. Ivica drži i neugodan rekord s najviše operacija u karijeri i jedini je koji je nastavio skijati, dok se neki nisu mogli oporaviti od jedne Ivica ih je prebrodio 12 i najdugovječniji je skijaš svjetskog kupa.

Ivo odlazi kao sedmi najbolji slalomaš svih vremena po FIS-u,

  1. Ingemar Stenmark
  2. Alberto Tomba
  3. Benjamin Raich
  4. Marcel Hirscher
  5. Mario Matt
  6. Marc Giradelii
  7. Ivica Kostelićivica kostelic

       

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.