Profesore, hvala ti za sve!

Legenda se oprašta: Ivica Kostelić odvozio zadnju utrku u karijeri

Legenda se oprašta: Ivica Kostelić odvozio zadnju utrku u karijeri

Gotovo je, ovo je bila moja zadnja utrka u karijeri. Poručio je Ivica danas u Wengenu.

{$alt}

Današnja kombinacija u Wengenu bila je posljednja utrka Ivice Kostelića. Ivica je nekoliko puta istaknuo da mu je najdraža utrka u Svjetskom kupu  ona u Wengenu. Tako je baš utrku u Wengenu izabrao kao onu posljednju u bogatoj karijeri.

Profesor je danas osvojio bodove u kombinaciji i nakon ulaska u cilj poručio: ‘Gotovo je, ovo je bila moja zadnja utrka u karijeri.’


Ivica Kostelić odlazak je potvrdio za televiziju ARD između dvije utrke kombinacije u švicarskom Wengenu. Zauvijek ćemo pamit sjajne rezultate našeg ‘profesora’. Prisjetimo se samo one utrke u Aspenu 2001. kada je Ivo pobijedio u slalomskoj utrci Svjetskog kupa sa startnim brojem 64. Čudesno! Taj rekord Ivica i dalje drži.

Ivica je osvojio četiri medalje na Olimpijskim igrama, tri na Svjetskim prvenstvima, posebno pamtimo zlato u slalomu 2003. u  St. Moritzu. U karijeri je osvojio pet malih globusa i jedan veliki, onaj iz 2011. kada je Ivica rasturao u Svjetskom kupu. Jednostavno je te sezone bio najbolji. Ivica Kostelić deseti je skijaš svih vremena po broju pobjeda u Svjetskom kupu s ukupno 26. Ivica drži i neugodan rekord s najviše operacija u karijeri i jedini je koji je nastavio skijati, dok se neki nisu mogli oporaviti od jedne Ivica ih je prebrodio 12 i najdugovječniji je skijaš svjetskog kupa.

Ivo odlazi kao sedmi najbolji slalomaš svih vremena po FIS-u,

  1. Ingemar Stenmark
  2. Alberto Tomba
  3. Benjamin Raich
  4. Marcel Hirscher
  5. Mario Matt
  6. Marc Giradelii
  7. Ivica Kostelićivica kostelic

       

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.