Legendarni Prosinečki potvrdio pregovore s 38. reprezentacijom svijeta!

Legendarni Prosinečki potvrdio pregovore s 38. reprezentacijom svijeta!

Legendarni igrač Dinama, Crvene Zvede, Real Madrida i Barcelone je na vrhu popisa želja Komisije za izbor izbornika BiH reprezentacije.

foto: commons.wikimedia.org

Robert Prosinečki, proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac i član generacije koja se 1998. zlatnim slovima upisala u hrvatsku povijest, više nije izbornik reprezentacije Azerbajdžana nakon što mu je istekao ugovor. Novi ugovor mu je bio ponuđen, ali ‘Žuti’ ga je odbio.

I prije samog isteka ugovora Prosinečkog se povezivalo s nekoliko europskih reprezentacija. Dosada je, navodno, dobio ponude Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a čini se da je najbliže preuzimanju reprezentacije u čijim redovima igraju svjetske klase kao što su Edin Džeko i Miralem Pjanić.

“Stupio sam u kontakt s Prosinečkim. Bilo bi naivno da ne pričamo s njim ili da ga nemamo na umu. Robert je s naših prostora, veliko je ime i sigurno dobar trener”, izjavio je za Klix.ba član Komisije za izbor izbornika bosanskohercegovačke selekcije Zvjezdan Misimović.

To je potvrdio i sam Prosinečki.

“Prije nekoliko dana ponovo su me kontaktirali iz Nogometnog saveza BiH i pristao sam na pregovore oko preuzimanja bosanskohercegovačke reprezentacije. Idućeg tjedna ćemo pregovarati i onda ću znati jesmo li se dogovorili. Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, dobru reprezentaciju i može biti primamljiv, sjajan izazov za svakog trenera. Može se napraviti dobar posao s tom reprezentacijom”, rekao je Prosinečki za Sportsport.ba.

Legendarni igrač Dinama, Crvene Zvede, Real Madrida i Barcelone je na vrhu popisa želja Komisije za izbor izbornika BiH reprezentacije kojeg sačinjavaju Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović. Osim Prosinečkog, na popisu su Meho Kodro i Amar Osim, ali je Kodro otpao jer nije dobio podršku Izvršnog odbora.

Početkom prosinca IO će ponovno zasjedati i na temelju novog prijedloga Komisije izabrat će novog izbornika bosanskohercegovačke reprezentacije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.