Legendarni vratar: “Žalosti me što Osijek želi bojkotirati reprezentaciju”

Legendarni vratar: “Žalosti me što Osijek želi bojkotirati reprezentaciju”

Stipe Pletikosa nezadovoljan je činjenicom kako je HNS odugovlačio s imenovanjem novog izbornika.

Oliver Zelenika, Stipe Pletikosa i Danijel Subašić/Getty Images

Stručni sukomentator Hrvatske radiotelevizije i bivši vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa otkrio je u HTV-ovoj emisiji stadion svoje viđenje imenovanja Zlatka Dalića za hrvatskog izbornika u samo dvije utakmice dodatnih kvalifikacija.

“Jedina logična stvar koja se mogla dogoditi je da Dalić ostane izbornik. Nije jasna situacija kako se uopće došlo do toga da se sada raspravlja treba li on biti taj, jer je načinom kako je vodio utakmicu protiv Ukrajine to apsolutno zaslužio”, kazao je Pletikosa iznenadivši odgovorom koga bi želio kao protivnika u dodatnim kvalifikacijama.

“Po meni Grci definitivno, izbjegao bih otočke momčadi, s njima smo uvijek imali napete utakmice, posebno kad bi igrali drugu utakmicu u gostima. Grci nemaju generaciju koja bi nas mogla ugroziti.”

Treća aktualnost na današnjem dnevnom redu bilo je određivanje domaćinstva utakmice dodatnih kvalifikacija koje je pripalo zagrebačkom Maksimiru, a i na tu temu Pletikosa nije ostao dužan.

“Mislim da je u ovom trenutku najvažnije dati podršku momčadi da ode na SP, a probleme i borbe oko Saveza ostaviti za kasnije. Problema ima, nagomilani su. Žalosti me što čitam da i Osijek želi bojkotirati reprezentaciju. To si ne smijemo u budućnosti nikad više u dopustiti. Sad je najbitnije ostvariti cilj, a borbe moramo ostaviti za nakon utakmica”, zaključila je bivša jedinica reprezentacije i Hajduka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.