Leo Brnić za HR nakon dva zlata na SP-u: Najteže je doći do finala

Leo Brnić za HR nakon dva zlata na SP-u: Najteže je doći do finala

- Ovo je jako veliki uspjeh, vjerojatno najveći kojega je Hrvatska ostvarila na prvenstvima do 18 i 23 godine, rekao je Brnić

Leo Brnić na postolju (drugi s lijeva)

Leo Brnić nastavio je nizati sjajne rezultate, na Svjetskom prvenstvu do 18 i 23 godine okitio se s nova dva zlata u brzinskom izbijanju, te štafetnom izbijanju u paru s Marinom Milićevićem. Leo i Marin u toj disciplini ujeno su srušili svjetski rekord.  Marin Ćubela donio je Hrvatskoj zlato u disciplini bližanje i izbijanje u krug, Pero Ćubela postao je svjetski prvak u preciznom izbijanju.

– To je jako veliki uspjeh, vjerojatno najveći kojega je Hrvatska ostvarila na prvenstvima do 18 i 23 godine. Ako ga ova generacija ne sruši, mislim da bi mogao dugo stajati. U finalu štafete srušili smo svjetski rekord, rijetko se u kojem sportu događa da se najbolji rezultati ostvaruju u finalima na velikim natjecanjima. Meni se najbolji rezultati uvijek poklope u finalu. Tada se skoncentriram i sve ispadne dobro. Uvijek sam u krugu favorita do završnice na ovakvim natjecanjima i puno je onda teže proći put do finala, ustvrdio je Brnić koji je već dobro napunio kolekciju medalja.

– Dojmovi se još nisu slegnuli, prisutno je veliko zadovoljstvo. Prije turnira bio je prisutan jedan veliki pritisak, uvijek dolazimo kao favoriti na ova natjecanja. Znamo koliko možemo i koliko vrijedimo, ali uvijek postoji sumnja. Uvijek su tu prisutne najveće zemlje u boćanju, iako nikad ne znaš kakva će se iznenađenja dogoditi, hoće li netko iskočiti iz južnoameričkih država. Meni je osobno najteže doći do finala, u finalu mi je lakše igrati, rekao je Leo Brnić.

– Najdraža mi je medalja iz 2009. godine osvojena u Nici na prvenstvu do 18 godina sam osvojio zlato u brzinskom izbijanju. Svaka medalja ima neke svoje drži, ali ta prva mi je najdraža jer sam morao naporno raditi da dođem do nje. Ne znam točan broj medalja, do 18 i 23 godine imam pet titula svjetskog prvaka. Imam prvo mjesto sa seniorskog EP-a u Pazinu, te zlato s Mediteranskih igara. To mi je također drago odličje jer je bila prva medalja za Hrvatsku u boćanju na Mediteranskim igrama, rekao je Leo.

U utorak počinje Europsko seniorsko prvenstvo, Leo brani naslov europskog prvaka.

– Branim naslov europskog prvaka. Stalno sam u treningu, što se tiče svježine dobro se osjećam. Ovisi o puno toga, kakav će biti tjedan, kakav će biti teren. Teško je sve to predvidjeti. Imam osjećaj da imam snage, možda će biti drugačiji osjećaj na EP-u. Pritisak je bio na SP-u, ovdje ga nema toliko, zaključio je Leo Brnić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.