Leo Brnić za portal HR: Ponosan sam na svoje uspjehe, to će uvijek ostati lijepe uspomene

Leo Brnić za portal HR: Ponosan sam na svoje uspjehe, to će uvijek ostati lijepe uspomene

- Ono za što se sada pripremam je Europsko prvenstvo koje će biti u rujnu. To je sve što se tiče većih natjecanja, rekao je Brnić

Leo Brnić/Foto Hrvatski boćarski savez

Titula najboljeg sportaša kvarnerskih područja 2013. godine pripala je crikveničkom boćaru Leu Brniću. Biti odabranim za najboljeg sportaša Rijeke i Primorsko – goranske županije,  želja je mnogih sportaša toga područja te se slobodno može reći kako je to točka na “i” godišnjim uspjesima mladih sportaša koji je rezultat odricanja i posvećenosti onome što oni najviše vole. Mladi Leo Brnić poznat je po zlatu osvojenom na Mediteranskim igrama  u turskom Mersinu te zlatu u izbijanju zajedno s Darijanom Živulićem na Svjetskom seniorskom prvenstvu u boćanju u Bahia Blanci u Argentini. Da je prošla godina bila jedna od produktivnijih za ovog boćara, dokazuje i izjednačavanjeenje svjetskog rekorda u brzinskom izbijanju U23 kategorije rezultatom 50/50 i postavljanje svjetskog rekorda u štafetnom  izbijanju sa klupskim kolegom Brunom Kraljićem također U23 kategorije rezultatom 57/60 i postavljanje svjetskog rekorda u štafetnom  izbijanju sa klupskim kolegom Brunom Kraljićem također U23 kategorije rezultatom 57/60.

– Osvojiti nagradu za najboljeg sportaša Primorsko – goranske županije i najboljeg  sportaša Rijeke, te dobitak godišnje nagrade grada Rijeke zasigurno je najveće  priznanje za jednog boćara ovih krajeva. Također je lijep osjećaj biti prvi u  reprezentaciji koji je osvojio zlato na Mediteranskim igrama, te postati najbolji igrač  Prve lige u boćanju. Ponosan sam i na titulu prvaka Hrvatske sa svojim klubom. Iako su dojmovi s prošlih natjecanja i osvojenih nagrada pomalo slegnuli, to će uvijek ostati lijepe uspomene i poticaj za daljnja natjecanja i još bolje rezultate, kaže Leo Brnić za Hrvatsku reprezentaciju.

Član hrvatskog boćarskog kluba Benčić Vargon, u kojem je svoju boćarsku priču započeo sa samo 9 godina, s 11 godina bilježi svoj prvi nastup za reprezentaciju i kaže kako je taj sport bio njegova ljubav na prvi pogled. Na boćanje je krenuo na poticaj oca, koji se time bavio rekreativno, ali se sam sve više počeo interesirati i sve više se vidio kao profesionalac u tom sportu. Na pitanje što slijedi, Leo kaže:

– Ono za što se sada pripremam je Europsko prvenstvo koje će biti u rujnu, ali još nije sigurno gdje će se održati. Kako stvari sada stoje i ako sve bude išlo po planu, ono će se održati u susjednoj Sloveniji, ovisno o tome ostvare li se svi potrebni uvjeti. To je sve što se tiče većih natjecanja. Naravno, tu su uvijek ona manja i redovitija natjecanja. Nadam se dobrom prolasku i da će me držati zdravlje, svježina i kondicija koju sam imao dosad. Ne smijem ispasti iz forme, rekao je Leo.

– Na svim natjecanjima ciljam na najviše i uvijek pokušavam obraniti prethodno osvojenu titulu. Kao što sam već spomenuo, bitno je održati formu i svježinu, a natjecanja koja traju po tjedan dana i više, uvelike iscrpe osobu, rekao je Leo.

Kao svoje uzore Leo ističe francuskog reprezentativca Sebastiena Graila, a uz svoje uspjehe uvijek rado spomene ime svog mentora i trenera, Čede Vukelića. Igrati za reprezentaciju za njega je poseban osjećaj časti i ponosa, a volio bi kada bi boćanje bio popularniji sport u Hrvata i smatra da je veća konkurencija ponekad zdrava i dodatan motiv za još veći trud. No, Leo nije samo vrsni boćar, već svoje slobodno vrijeme aktivno provodi u drugim sportovima:

– U slobodno vrijeme bavim se raznovrsnim sportovima, ovisno o tome kakvo je društvo. S nekima igram nogomet, s nekima tenis, a volim i biciklizam. Na taj način održavam i kondiciju. Bavim se svime pomalo. Ovaj kratki ljetni odmor ću svakako iskoristiti za uživanje i opuštanje sa svojim najdražima, a onda krećem u nove pobjede, zaključio je Leo Brnić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.